Ringlóbefőtt hagyományosan és cukorbetegeknek
Elkészítés módja
1. Több befőttes üveget és a hozzá tartozó fedeleket alaposan fertőtlenítjük: forró, mosószeres vízzel kimossuk, alaposan kiöblítjük, majd anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, tepsire rakjuk és kb. 120 ºC-os sütőbe tesszük kb. 15 percre.
2. A ringlót alaposan megmossuk, leszárogatjuk, majd félbevágva kimagvaljuk. Egy tiszta lábasban a vizet a cukorral fölforraljuk. A ringlót belerakjuk - nem kell egyszerre mindet, főzzük inkább két-három részletben, hogy a cukorszirup mindenhol jól érhesse a gyümölcsöt. Amint a ringlóval együtt újra forr az egész, a tűzről levesszük, a gyümölcsöt fertőtlenített szűrőlapáttal az előkészített üvegekbe rakjuk. Azonnal lezárjuk.
3. Amikor az összes ringló üvegekben van, a szirupot újra fölforraljuk, és elkeverjük benne a befőtt tartósítót. Azon forrón a ringlóra merjük úgy, hogy a gyümölcsöt teljesen ellepje, és az üvegeket szorosan lezárjuk. Megvárjuk amíg, kihűl, azután már tehetjük is a helyére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.