Halfilé sajtmártással
Elkészítés módja
1. A halfiléket egyforma szeletekre vágjuk, majd a fűszerkeverékkel behintjük.
2. A mártáshoz a tejet felforraljuk, a kétféle sajtot beleszórjuk és kevergetve felolvasztjuk. A vajat ugyancsak felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne, félidőben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. A sajtos tejet ráöntjük, habverővel folyamatosan keverve 3-4 perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. A tűzről lehúzzuk, esetleg, át is szűrhetjük, hogy még bársonyosabb legyen, majd a tejszínnel elhabart tojássárgájával dúsítjuk. Végül a borral ízesítjük, kissé megborsozzuk, ha kell, megsózzuk.
3. Az olajat serpenyőbe öntjük, kissé megforrósítjuk, majd a halszeleteket oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük rajta.
4. Szűrőlapáttal tányérra emeljük, a sajtmártással leöntjük. Párolt rizs és zöldségek illenek hozzá.
Hölgyeim, miénk az öröm, hogy kedvükben tudtunk járni.
Ez nagyon guszta.
Köszönöm a receptet elfogom készíteni
Férjem fogta süllővel isteni menü lesz Szentestére.
Köszönöm szépen.