Sajtos rizottóval töltött harcsa zöldségropogóssal, citromos brokkolival

Sajtos rizottóval töltött harcsa zöldségropogóssal, citromos brokkolival recept
Hozzávalók
A töltelékhez:
•  5 dkg barna rizs
•  5 dkg vadrizs
•  3 főtt tojás
•  10 dkg füstölt sajt
•  tengeri só
•  őrölt fekete bors
•  őrölt szerecsendió
•  4 egyenként 18 dkg-os harcsafilé
A zöldségropogóshoz:
•  2 nagyobb sárgarépa
•  1 db gyökér
•  1/2 fej kisebb zellergumó
•  2 tojás
•  tengeri só
•  őrölt fekete bors
•  szerecsendió
A citromos brokkolihoz:
•  50 dkg friss brokkoli
•  1 evőkanál vaj
•  1 citrom kifacsart leve
•  tengeri só

Elkészítés módja

1.A barna rizst és a vadrizst külön-külön bő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a kifőtt, felkockázott tojásokat, a lereszelt füstölt sajtot, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.

2. A megmosott, leszárogatott halszeleteket sózzuk, egyesével beletekerjük az előkészített tölteléket, majd állítva sütőlemezre tesszük. 130°C-os előmelegített sütőben az alufóliával letakart töltött halszeleteket 40 percig sütjük.

3. Ezalatt elkészítjük a zöldségropogóst. A sárgarépát, a gyökeret és a zellert sós, forrásban lévő vízben megfőzzük, leszűrjük, majd pürésítjük. Miután kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Alaposan összekeverjük, és habzsákból csinos rózsákat nyomunk belőle egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 180°C-on (légkeveréses sütőben 165°C) 30 perc alatt készre sütjük.

4. A brokkolit rózsáira szedjük, majd forró serpenyőben vajon a citromok levével megpároljuk, enyhén sózzuk.

5. Tálaláskor a töltött harcsát a zöldségfelfújttal és a citromos brokkolival tálaljuk.

A leírásban szereplő Sajtos rizottóval töltött harcsa zöldségropogóssal, citromos brokkolival recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rizotto) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sajtos rizottóval töltött harcsa zöldségropogóssal, citromos brokkolival recept - 1 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #8419 2013. 12. 27. 00:27 Válasz

    Tyű, ennyi finomságot egy fogásban! Érdekes párosítások, nagyon kipróbálnám, megkóstolnám! :) Mmmmmm....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sajtos rizottóval töltött harcsa zöldségropogóssal, citromos brokkolival recept - 1 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #8419 2013. 12. 27. 00:27 Válasz

    Tyű, ennyi finomságot egy fogásban! Érdekes párosítások, nagyon kipróbálnám, megkóstolnám! :) Mmmmmm....

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.