Olajbogyós lazacnyárs majonézes, joghurtos rukkola salátával
Elkészítés módja
1. A lazacot végigtapogatjuk, ha maradt volna benne szálka, azt kiemeljük. Ahol vastag, 2-2,5 centis kockákra vágjuk, ahol vékonyabb, és nem tudjuk fölkockázni, vékony csíkokra metéljük. Minden lazackocka közepébe hegyes kiskéssel lyukat fúrunk, az egyikbe zöld, a másikba fekete olajbogyót nyomunk, és váltakozva 4 nyársra vagy kihegyezett hurkapálcára felhúzzuk, legkönnyebb, ha az olajbogyók üregén tudjuk átvezetni a nyársat.
2. A citrom vagy zöld citrom kifacsart levével, kb. 1 csapott kiskanál sóval, kb. fél kiskanál frissen őrölt színes borssal ízesítjük, ahogyan a lazaccsíkokat is. Letakarva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a fűszerek a hal húsát átjárhassák.
3. Egy nagyobb serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, a nyársakat rárakjuk, és többször megforgatva 5-6 perc alatt megsütjük. 2 perc után a lazaccsíkokat is hozzáadjuk.
4. A rukkola salátát 4 tányéron elosztjuk. A majonézt a joghurttal összekeverjük, a rukkolára locsoljuk. Mindegyikre 1 nyársat fektetünk, és mellé rakjuk a sült lazaccsíkokat is. Nagyétkűeknek párolt barna rizst is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.