Fóliás, rácos harcsa
Elkészítés módja
1. A halat kissé lapjában 4, nem túl vastag szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Négy nagyobb alufólia lapot kiterítünk, olajjal megkenjük, a szeleteket ráfektetjük. A mustárt a Piros Arannyal összekeverjük, a halat megkenjük vele.
2. A hagymát megtisztítjuk, a paradicsom szárát kimetsszük, a paprikákat kicsumázzuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, a harcsára rakjuk – még jobb, ha egy kevés olajon megfonnyasztjuk, csak azután halmozzuk a szeletekre. A paradicsomot és a paprikát kb. félcenti vastagon fölszeleteljük, egyenletesen a hagymára halmozzuk.
3. A tejfölt a pirospaprikával fűszerezzük, kissé megsózzuk, megborsozzuk, a rakottasra kanalazzuk. A fóliát a rakott harcsa fölött úgy fogjuk össze, hogy ne érjen a tejfölhöz, mert akkor beleragadhat. tepsire rakjuk.
4. Előmelegített sütőbe toljuk, és nagy lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 25 percig sütjük. Külön köretet nem igényel, de nagyétkűeknek krokettet is kínálhat hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.