Foszlós kalács
Köszi Manócska! Éppen most csínálom! Nem lehet kihagyni pláne húsvétkor!! :)
Bemutatkozás:
nincs megadva.
1. Kézmeleg vízben keverd el a cukrot, az olívaolajat és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. 2. A lisztet és a sót szitáld egy n..
1. Először a vajat puhára felmelegítem és félreteszem. 2. Az élesztőt belemorzsolom fél deci langyos tejbe, hozzáadok 1 evőkanál lisztet és ugyanennyi..
1. Felfuttatjuk tejben az élesztőt, majd összekeverjük az alapanyagokat és jó alaposan megdagasztjuk a tésztát. 2. Megszórjuk liszttel és meleg helye..
1. Kézmeleg vízben keverd el a cukrot és az olívaolajat, és morzsold bele az élesztőt. Hagyd néhány percig felfutni. 2. A lisztet és a sót szitáld eg..
1. A sütőtököt megsütöm, majd még melegen villával összetöröm. 2. Egy edényben összekeverem a száraz és egy másik edényben a nedves hozzávalókat és a..
1. Az élesztőt a langyos vízben, csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez, melyhez hozzáadtuk a sót és a tojás. 2. Kb. 15 percig dag..
1. Felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral fél dl vízzel. 2. Minden hozzávalót összegyúrunk és jó 20 percen keresztül dagasztjuk, majd letakarva..
1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük és egy nagyon lágy masszát kell, hogy kapjunk, amit 2 kiskanál segítségével fogunk majd az olajba beleszaggatni ..
1. A kimagozott meggyet összeturmixoljuk, majd a cukrot és a dzsem-fixet hozzáadjuk és egy fazékban feltesszük főni. 2. Folyamatos kevergetés mellet ..
1. A zöldségeket gyufaszál vastagságúra felszeletelem, majd olívaolajon megpárolom, ízlés szerint szójaszósszal meglocsolom, esetleg sózom, borsozom é..
1. A kelkáposztát megmosom, majd ujjnyi vastagra felszeletelem. 2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom, kevés olajon a hagymát üvegesre pár..
1. A salátát leveleire szedjük, kemény részeit kivágjuk és alaposan megmossuk. 2. A szalonnát apróra felkockázzuk, alacsony hőfokon zsírjára sütjük, ..
1. A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. 2. A csirkemellcsíkokat wokban, vagy serpenyőb..
1. A vajat megmelegítjük, de nem forrósítjuk fel. 2. Beleöntjük a tejszínt és ezzel már felforraljuk. 3. Ha forr, beletesszük a zúzott fokhagymát és..
1. Egy fazékban felhevítem az olajat és a zöldségeket megpárolom rajta, majd sózom ,borsozom és az aprított petrezselymet rászórom. 2. Elkeverem, maj..
1. A főtt vagy konzerv csicseriborsót lecsöpögtetjük, fontos, hogy így, főzve kell 50 dekának lennie. 2. A sárgarépát megtisztítjuk, a kétféle papri..
1. A tarjaszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom. 2. Egy tepsibe rakom őket, aminek az alját olajjal kikenem. 3. Előmelegített sütőben, alufóliával..
1. A tejet a cukorral és a darával elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a margarint és a végén pedig a kókuszt. 2. Sűrűsödésig főzzük. Vigyázni kell..
1. Először a rántást készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni, mire kell. Ehhez a petrezselymet finomra vágjuk, majd egy kisebb lábasban, az olvasztott..
1. A spárga törzsét, a feje alatt kb. 1 centivel kezdve vékonyan lehántjuk. Ezután a fejét levágjuk, majd a szálakat kb. 1 centis darabokra aprítjuk –..
1. A marhahúst kisebb darabokra vágjuk, majd a zsiradékkal együtt ledaráljuk. Úgy kalkuláljunk, hogy a soványabb marhahúshoz több, a zsírosabbhoz keve..
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk majd 1-1,5 centis kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. Fél kiskanálnyi sóval, a szójamártással, 2 evőkanál borral és..
1. A lisztet átszitáljuk, így nemcsak levegőt juttatunk bele, de a kelt tésztáknál oly fontos szobahőmérsékletet is hamarabb átveszi. Az élesztőt körü..
Köszi Manócska! Éppen most csínálom! Nem lehet kihagyni pláne húsvétkor!! :)
Ezt muszáj kipróbálni olyan jól néz ki!!!!! Esetleg lehet lekvárral is készíteni?
Nagyon jó!! Ezt kipróbáltam és nagyon finom lett!!
Ezt tuti kipróbálom, nekem soha nem sikerült, mert száraz marad, nem szívta be a csokit rendesen. Hát ha... :)
Köszönöm Manócska! Nagy sikere volt és már előrendeléseket is kaptam :)
Köszönöm :) Eddig vettem, de jól sikerült és szívesen elbíbelődöm vele, pláne ha sikert is arat :)
Köszönöm szépen Edit!
A férjem csak "csúcsleves"-nek hívja.
Mi is bárhogyan szeretjük, de így tejszínesen talán a legjobb!
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.