Svájci krumplileves

Elkészítés módja
1. A 30 dkg burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor kész leszűrjük és a sós levet félretesszük. Ezután egy kevés vajon megpirítunk 1 evőkanál lisztet, felöntjük azzal a lével, amiben a burgonyát főztük.
2. Feltesszük főni és 10 percig mérsékelt lángon főzzük tovább, majd hozzáöntünk 1/4 liter tejet és hozzáadunk 6 dkg reszelt sajtot. Folytonos keverés mellett felforraljuk.
3. Ezután lehúzzuk a tűzről és ráöntjük a pépesített burgonyára. Botmixerrel összedolgozzuk.
4. Egy tojássárgáját habosra keverünk és egy levesestálba öntjük, majd ráöntjük a forró levest. A levest utólag tetszés szerint sóval, borssal és majoránnával ízesítjük.
5. Fehérkenyérből piritós kockákat készítünk és a levest snidlinggel megszórva tálaljuk. (az enyém csak majoránnával lett megszórva).
Aki szereti egy kicsit savanykásan az dúsíthatja tejföllel.Svájci krumplileves recepthez fűződő történet, jótanács
Bármerre járok is a világban igyekszem mindig az illető város vagy környék specialitásait kipróbálni. Így történt ez Schaffhausenben is (Svájc), ahol miután megnéztem a Mindenszenteki apátságot egy közeli vendéglőben ezt a kiváló krumplilevest rendeltem. Ezúttal is jól választottam, mivel tudtam, hogy a svájci emberek ugyanúgy szeretik a leveseket, mint mi magyarok, így bíztam benne, hogy nem ér majd nagy csalódás. Egyedüli rizikó az volt, hogy friss alapanyagok helyett zacskós levesből készítik el. De szerencsére nem így történt. Ez az egyszerű kis burgonyaleves a helyi krumplitól, no meg a híres medvehagyma ízesítésű svájci sajttól felejthetetlenül finom volt. Tegnap el is készítettem.
Én is most próbáltam ki első ízben és nagyon ízlett mindenkinek...Majd kiváncsi leszek a véleményedre!!!
Ez nagyon jól hangzik!!! Ki is próbálom még ma!!!