Házi kenyér
Elkészítés módja
1. Felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral fél dl vízzel.
2. Minden hozzávalót összegyúrunk és jó 20 percen keresztül dagasztjuk, majd letakarva kb. 50 percre meleg helyre tesszük.
3. Ha már jó duplájára megkelt a tészta jól meggyúrjuk, cipót formálunk belőle és ismét letakarva meleg helyen kelesztjük ismét, míg meg nem duplázza a méretét.
4. Ezután a kenyér tetejét éles késsel 3-4 helyen megvágjuk és megkenjük vízzel.
5. Egy hőálló edénybe vizet öntünk és betesszük a sütőbe és ebbe a gőzösített, előmelegített sütőben sütjük a kenyeret először 10 percig 220 fokon, majd 50 percig 175 fokon.
Igen, tökmagot szórtam rá, de lehet bármit ízlés szerint.
Nagyon szépen köszönöm Manócska :)
A teteje tökmaggal van beszórva?
Nagyon szuperül néz ki:)) Igazán ügyes vagy!