Öntött saláta

Elkészítés módja
1. A salátát leveleire szedjük, kemény részeit kivágjuk és alaposan megmossuk.
2. A szalonnát apróra felkockázzuk, alacsony hőfokon zsírjára sütjük, majd szűrőlapáttal egy tálba szedjük.
3. A visszamaradt zsíron alacsony hőfokon, hogy ne kapja le, megfonnyasztjuk a salátaleveleket.
4. Ez kb. 20-30 percet vesz igénybe. (Addig kell fonnyasztani, míg az összes lé, amit a saláta enged, el nem fő.) A vége felé, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük és készre főzzük.
5. Ha elkészültünk, tejföllel behabarjuk, ecettel ízesítjük és a korábban kisütött szalonnakockákat is hozzáadjuk.
6. Melegen, friss kenyérrel kínáljuk, de hidegen is kiváló egytálétel.
Öntött saláta recepthez fűződő történet, jótanács
Óvatosan bánjunk a sóval, mert a füstölt szalonna kellően sós.
Örülök, hogy kipróbálod Szabina!!!!
Remélem ízleni fog! :)
Nagyon szeretem! Ezzel most adtál egy jó ötletet, hogy csináljak, de a TE recepted alapján fogom elkészíteni.
Nálunk, Palócföldön ismert ez a saláta. Gyerek koromban nagymamám gyakran készítette, de tejföl nélkül.
Köszönöm nagyon örülök neki!!!
Kedves KisPipi!
Gratulálunk, receptjét kiemeltük a Facebook oldalunkon! Legyen ismerősünk ott is!
HÚÚÚ!! Ez nagyon jól hangzik és jól néz ki:)) Imádom az összes hozzávalót. El is mentem.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.