Gong-bao (kínai mogyorós csirke)

Gong-bao (kínai mogyorós csirke) recept
Hozzávalók
•  50 dkg csirkemellfilé
• 
•  3 kiskanál nem túl sós sötét szójaszósz
•  5 evőkanál száraz fehérbor
•  1 púpozott kiskanál kukoricaliszt vagy -keményítő
•  1 tojásfehérje
•  3 cső 6-7 centis csilipaprika
•  3 gerezd fokhagyma
•  kisujjnyi darab friss gyömbér
•  4 dundi újhagyma
•  fél-fél cső piros és zöld kaliforniai paprika
•  5 evőkanál olaj
•  8-10 dkg pörkölt földimogyoró
a mártáshoz:
•  2 evőkanál nem túl sós sötét szójamártás
•  1 evőkanál csípős csilimártás (ennek híján csípős Piros Arany vagy Erős Pista is lehet)
•  3 kiskanál fehérborecet
•  3 kiskanál kristálycukor
•  1 evőkanál kukoricaliszt vagy -keményítő
•  kb. 2.5 dl víz

Elkészítés módja

1. A húst megmossuk, leszárogatjuk majd 1-1,5 centis kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. Fél kiskanálnyi sóval, a szójamártással, 2 evőkanál borral és a kukoricaliszttel összekeverjük, a félig felvert tojásfehérjét is hozzáadjuk. Letakarva, hűtőszekrényben 20-25 percig érleljük.

2. Ezalatt a csilipaprikát kettéhasítva kimagozzuk és a megtisztított fokhagymával meg a gyömbérrel együtt vékony csíkokra vágjuk (nem árt ezt a műveletet gumikesztyűben végezni). Az újhagymát vékony karikákra, a kicsumázott kaliforniai paprikát 1,5 centis kockákra daraboljuk.

3. Az olajat egy wokban, ennek híján széles vasserpenyőben megforrósítjuk. Kb. fél perc múlva füstölni kezd, ekkor jó. Először a chilipaprikát, majd 15-20 másodperc elteltével a fokhagymát és a gyömbért dobjuk bele. Újabb 15-20 másodperc elteltével a pácolt csirkét is hozzáadjuk.

4. Nagy lángon, kevergetve 2-3 percig sütjük, azután a maradék 3 evőkanál bort ráöntjük, az újhagymát és a színes paprikakockákat hozzáadjuk. 2 percig együtt sütjük-pároljuk.

5. Az összes mártáshoz valót simára keverjük, az előzőekre öntjük. Kb. 1 percig főzzük, ezalatt kellően besűrűsödik. Végül a mogyorót is beleszórjuk. Azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Gong-bao (kínai mogyorós csirke) recepthez fűződő történet, jótanács

Ha épp nincs újhagyma, a póré is jó bele. Amikor a kaliforniai paprika túl drága, kihagyhatjuk belőle.

A leírásban szereplő Gong-bao (kínai mogyorós csirke) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (kínai csirke) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.