Duplán túrós bukta

Elkészítés módja
1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom.
2. A túrót kissé áttöröm, hozzáadom a cukrot, tojást, kefirt, az olajat, a megkelt élesztőt, majd a lisztet, és végül jól kidagasztom. (Ha a tészta ragacsos lenne, akkor adjunk még hozzá 1-2 evőkanál lisztet.) A tésztát kelesztőtálba teszem, fedelével lezárom és duplájára kelesztem.
3. Amíg a tészta kel, addig elkészítem a tölteléket.
4. A hozzávalókat összekeverem krémes állagúvá.
5. A megkelt tésztát kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, téglalap alakú formákat vágok belőle, majd a közepére teszem a túrótölteléket, feltekerem, megnyomkodom a két végét és buktákat formázok belőlük.
6. A 23×38 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelem, a buktákat szorosan egymás mellé sorakoztatom benne és még 20 percig letakarva meleg helyen kelesztem.
7. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 alatt készre sütöm.
8. Amikor megsültek, akkor még kb. 10 percig a tepsiben hagyom őket, konyharuhával letakarva (finom puha marad).
9. Gőz fölött a csokit felolvasztom, hozzákeverem az étolajat és a buktákra csepegtetem.
Duplán túrós bukta recepthez fűződő történet, jótanács
A recept Fodor Emese receptárából való a Mesterszakács oldalról. Nagyon finom, extra bukta. Köszönöm szépen a receptet.
Ezt muszáj kipróbálni olyan jól néz ki!!!!! Esetleg lehet lekvárral is készíteni?
Köszönöm szépen Emese.
Nagyon finom lett.
Nem egyszer sütős bukta.
Máskor is elkészítem.
Nagyon szép Editke,gratulálok:)