Tarka-tarja

Elkészítés módja
1. A tarjaszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom.
2. Egy tepsibe rakom őket, aminek az alját olajjal kikenem.
3. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve kb. 10 percig párolom.
4. Ezután leveszem az alufóliát.
5. A karikákra szeletelt paradicsomot, zöld csípős paprikát és póréhagymát a hússzeletek tetejére teszem.
6. Az olajból és a lisztből rántást készítek, felöntöm a tejszínnel, majd 1 paradicsomot, fél zöld csípős paprikát és egy 10 cm-es póréhagyma darabot belekockázok.
7. Hozzáadom az összenyomott fokhagymát. Sózom, borsozom.
8. Az így kapott mártást a paradicsommal, paprikával, póréhagymával megpakolt hússzeletekre adagolom, úgy, hogy a tepsibe ne folyjon bele.
9. Mivel elég sűrű, szépen megmarad a tetején.
10. Visszateszem a sütőbe, majd 20 percig-aranybarnára-sütöm.
11. Végül reszelt füstölt sajtot rakok a tetejére és még 5 perce visszateszem a sütőbe.
12. Köretnek petrezselymes burgonyát készítek hozzá.
Köszönöm szépen, aranyosak vagytok. Örülök,hogy elnyerte tetszéseteket. Remélem az ízlelő bimbótok is szeretni fogja :D A többit is feltöltöm majd, csak győzzem megsütni-megfőzni :) További szép napot mindenkinek! :)
Nekem már a neve is nagyon tetszik! Szerintem ha elkészítem az eredménnyel is így leszek.:) Köszönöm
Nagyon szuper recept. Gusztusos!! Megy a kedvencek közé.
No ez akár most is jöhetne!
Szia!
Ilyen finomságokra vevő vagyok! Megy a kedvencekbe!
Kedves zsuzska0208!
Gratulálunk, receptjét kiemeltük a Facebook oldalunkon! Legyen ismerősünk ott is!
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.