Sertésszűz hagymás-fűszeres burgonyával

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, vékony fehér hártyáját lefejtjük, egyforma, kb. két ujjnyi szeletekre vágjuk, kissé kiverjük. Sóval, borssal bedörzsöljük. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a hús oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük rajta.
2. A hagymát meg a burgonyát meg a zöldségeket megtisztítjuk és mindkettőt vékony cikkekre vágjuk, a zödségeket kockákra vágjuk. Ezután egy tepsire szórjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a rozmaringgal, bazsalikommal és origanóval fűszerezzük, 4-5 evőkanál olajjal meglocsoljuk, majd forró sütőbe tolva 180 °C-on kb. 25 percig sütjük. Ekkor az elősütött hússzeleteket a tetejére tesszük és együtt további 20 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
3. Tálaláskor, a sültet a fűszeres, zöldséges burgonyával és friss salátákkal kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.