Böllér sertésláb
Elkészítés módja
1. A körmöket sós vízben kb. 2,5 óra alatt megfőzzük. Még gazdaságosabb, ha a hagyományos módon többféle hússal kocsonyát főzünk, csak a körmöket vesszük ki belőle.
2. Ha puha, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd amennyire csak lehet kicsontozzuk vigyázva, nehogy szétessen.
3. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, majd a finomra aprított hagymát is megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra vágott májat rádobjuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. 4-5 perc alatt megpirítjuk, azután a felvert tojást ráöntjük. Fél kiskanál sóval meg a zúzott fokhagymával ízesítjük, 2 perc alatt kocsonyásodásig sütjük.
4. A körmöket ezzel a masszával a csontok helyén megtöltjük, eredeti formájukra visszaigazítjuk. Egyenként olajjal kikent alufóliába csomagoljuk, és újabb 30 percen át sós (ételízesítős) vízben puhítjuk. Ez a lé lehet ugyanaz, amelyikben a körmöket előzőleg megfőztük.
5. Ha kész, jól lecsöpögtetjük, a fóliából kibontjuk, majd a maradék olajban pirosasra sütjük. Fölszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.