Böllér sertésláb

Böllér sertésláb recept
Hozzávalók
•  4 konyhakész mellső (első) köröm
•  só (ételízesítő por)
•  10-12 dkg húsos füstölt szalonna
•  1 nagy vöröshagyma
•  30 dkg sertésmáj
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1 kiskanál majoránna
•  fél csokor petrezselyem
•  2 tojás
•  1-2 gerezd fokhagyma
•  8 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. A körmöket sós vízben kb. 2,5 óra alatt megfőzzük. Még gazdaságosabb, ha a hagyományos módon többféle hússal kocsonyát főzünk, csak a körmöket vesszük ki belőle.

2. Ha puha, lecsöpögtetve hűlni hagyjuk, majd amennyire csak lehet kicsontozzuk vigyázva, nehogy szétessen.

3. A szalonnát apróra vágjuk, kisütjük, majd a finomra aprított hagymát is megfonnyasztjuk rajta. A kisebb csíkokra vágott májat rádobjuk, megborsozzuk, a majoránnával meg a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük. 4-5 perc alatt megpirítjuk, azután a felvert tojást ráöntjük. Fél kiskanál sóval meg a zúzott fokhagymával ízesítjük, 2 perc alatt kocsonyásodásig sütjük.

4. A körmöket ezzel a masszával a csontok helyén megtöltjük, eredeti formájukra visszaigazítjuk. Egyenként olajjal kikent alufóliába csomagoljuk, és újabb 30 percen át sós (ételízesítős) vízben puhítjuk. Ez a lé lehet ugyanaz, amelyikben a körmöket előzőleg megfőztük.

5. Ha kész, jól lecsöpögtetjük, a fóliából kibontjuk, majd a maradék olajban pirosasra sütjük. Fölszeletelve, sült burgonyával és paradicsomsalátával tálaljuk.

A leírásban szereplő Böllér sertésláb recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.