Alfredo mártás
Elkészítés módja
1. A vajat megmelegítjük, de nem forrósítjuk fel.
2. Beleöntjük a tejszínt és ezzel már felforraljuk.
3. Ha forr, beletesszük a zúzott fokhagymát és részletekben a sajtot is.
4. A mártás sűrűségét a hozzáadott sajt határozza meg, ha nem elég sűrű, akkor teszünk bele még sajtot, ha hamarabb sűrűsödik be, akkor nem kell bele több sajt.
5. Végül beleszórjuk az aprított petrezselyemzöldet és már tálalhatjuk is.
Parmezán helyett használhatunk más sajtot is, de ez némiképp módosítani fogja a mártás ízét. Mindenesetre rossz nem lesz. Tejszín helyett használhatunk tejet is, akkor azonban több sajt kell bele, hogy a megfelelő sűrűséget elérjük. Tejszínnel készítve ugyanakkor hosszabb ideig is eláll a hűtőben.Alfredo mártás recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalhatjuk grillezett vagy natúr sütött csirkemellel és széles metélttel, vagy fettucinóval, de nagyon finom párolt zöldségekkel is.
Hmmm :) Nagyon tetszik!!