Csokoládés-kókuszos kocka

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját a cukor 3/4 részével habosra keverjük és hozzáadjuk a vanília aromát.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
3. A liszthez hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a sütőport.
4. A tojáshab felét hozzáadjuk a sárgájához és óvatosan elkeverjük a fele mennyiségű lisztes-kókuszos keverékkel.
5. Ezután a másik fele habot és a másik fele lisztes keveréket is beleszórjuk és ezzel is óvatosan összekeverjük egy keverőlapát segítségével.
6. Sütőormába öntjük és elegyengetjük.
7. Előmelegített sütőben165 fokon 30 percig sütjük. (Szép aranysárgára sül, de mielőtt kivesszük, tegyünk tűpróbát).
8. A csokoládét vízgőz felett az olajjal felolvasztjuk.
9. A tésztát 4x4 cm-es kockákra daraboljuk.
10. Egyenként fogpiszkáló segítségével belemártjuk a csokoládéba, majd a kókuszreszelékbe.
11. Tálcára rakjuk őket és ha végeztünk minddel, akkor 10 percre hűtőbe tesszük dermedni.
Nagyon finom állagú sütemény, de nem az a szokványos mézes, vagy piskóta alapú.
Ezt tuti kipróbálom, nekem soha nem sikerült, mert száraz marad, nem szívta be a csokit rendesen. Hát ha... :)