Frankfurti leves másképp

Elkészítés módja
1. A kelkáposztát megmosom, majd ujjnyi vastagra felszeletelem.
2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom, kevés olajon a hagymát üvegesre párolom és hozzáadom a fokhagymát. 1-2 percig pirítom együtt, majd hozzáadom az összevágott kelkáposztát és a forró olajban megfonnyasztom.
3. Amikor összeestek a levelek, felöntöm vízzel, addig, hogy ellepje.
4. Ízlés szerint sózom, borsozom, beleteszem a húsleveskockát és majoránnával ízesítem.
5. Hozzáadom a kockára vágott burgonyát és még kb. fél óráig főzöm.
6. Amikor a krumpli is teljesen megfőtt, hozzáadom a karikára vágott virslit.
7. Pár perc főzést követően behabarom tejszínnel és egy kevés lestyánt szórok rá.
8. Percek alatt összeforralom és azonnal tálalom.
Remélem ízleni fog! Köszönöm szépen!
Nagyon gusztusos a levesed. Így még nem főztem, de kipróbálom.
A tálalás is tetszik.
Hogy miket nem lát az ember, gratula a gusztusos leveshez. Igaz a tejszínt elhagynám.Talán inkább hozzá vagyok szokva a rántáshoz. De ez nem von le semmit abból, hogy ezt azért most megkóstolnám !
Köszi szépen,én is kipróbálom tejszínnel is.
Köszönöm szépen Edit!
A férjem csak "csúcsleves"-nek hívja.
Mi is bárhogyan szeretjük, de így tejszínesen talán a legjobb!
Nagyon finom leves.
Bármely formában szeretjük.
Gratulálok a tálaláshoz.
Üdv:Edit.