Frankfurti leves másképp

Frankfurti leves másképp recept
Hozzávalók
•  1 közepes fej kelkáposzta
•  fél kg krumpli
•  4 pár virsli
•  1 fej vöröshagyma
•  7-8 gerezd fokhagyma
•  0.5 l tejszín
•  2-3 db húsleveskocka
• 
•  bors
•  majoránna
•  lestyánlevél

Elkészítés módja

1. A kelkáposztát megmosom, majd ujjnyi vastagra felszeletelem.

2. A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom, kevés olajon a hagymát üvegesre párolom és hozzáadom a fokhagymát. 1-2 percig pirítom együtt, majd hozzáadom az összevágott kelkáposztát és a forró olajban megfonnyasztom.

3. Amikor összeestek a levelek, felöntöm vízzel, addig, hogy ellepje.

4. Ízlés szerint sózom, borsozom, beleteszem a húsleveskockát és majoránnával ízesítem.

5. Hozzáadom a kockára vágott burgonyát és még kb. fél óráig főzöm.

6. Amikor a krumpli is teljesen megfőtt, hozzáadom a karikára vágott virslit.

7. Pár perc főzést követően behabarom tejszínnel és egy kevés lestyánt szórok rá.

8. Percek alatt összeforralom és azonnal tálalom.

A leírásban szereplő Frankfurti leves másképp recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (frankfurti leves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Frankfurti leves másképp recept - 6 hozzászólás

  1. KisPipi
    KisPipi #5832 2013. 06. 03. 09:08 Válasz

    Remélem ízleni fog! Köszönöm szépen!

  2. manócska
    manócska #5700 2013. 05. 30. 12:41 Válasz

    Nagyon gusztusos a levesed. Így még nem főztem, de kipróbálom.
    A tálalás is tetszik.

  3. dugódani
    dugódani #5696 2013. 05. 29. 21:18 Válasz

    Hogy miket nem lát az ember, gratula a gusztusos leveshez. Igaz a tejszínt elhagynám.Talán inkább hozzá vagyok szokva a rántáshoz. De ez nem von le semmit abból, hogy ezt azért most megkóstolnám !

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5695 2013. 05. 29. 21:09 Válasz

    Köszi szépen,én is kipróbálom tejszínnel is.

  5. KisPipi
    KisPipi #5693 2013. 05. 29. 20:30 Válasz

    Köszönöm szépen Edit!
    A férjem csak "csúcsleves"-nek hívja.
    Mi is bárhogyan szeretjük, de így tejszínesen talán a legjobb!

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #5692 2013. 05. 29. 20:05 Válasz

    Nagyon finom leves.
    Bármely formában szeretjük.
    Gratulálok a tálaláshoz.
    Üdv:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Frankfurti leves másképp recept - 6 hozzászólás

  1. KisPipi
    KisPipi #5832 2013. 06. 03. 09:08 Válasz

    Remélem ízleni fog! Köszönöm szépen!

  2. manócska
    manócska #5700 2013. 05. 30. 12:41 Válasz

    Nagyon gusztusos a levesed. Így még nem főztem, de kipróbálom.
    A tálalás is tetszik.

  3. dugódani
    dugódani #5696 2013. 05. 29. 21:18 Válasz

    Hogy miket nem lát az ember, gratula a gusztusos leveshez. Igaz a tejszínt elhagynám.Talán inkább hozzá vagyok szokva a rántáshoz. De ez nem von le semmit abból, hogy ezt azért most megkóstolnám !

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5695 2013. 05. 29. 21:09 Válasz

    Köszi szépen,én is kipróbálom tejszínnel is.

  5. KisPipi
    KisPipi #5693 2013. 05. 29. 20:30 Válasz

    Köszönöm szépen Edit!
    A férjem csak "csúcsleves"-nek hívja.
    Mi is bárhogyan szeretjük, de így tejszínesen talán a legjobb!

  6. Vassné Edit
    Vassné Edit #5692 2013. 05. 29. 20:05 Válasz

    Nagyon finom leves.
    Bármely formában szeretjük.
    Gratulálok a tálaláshoz.
    Üdv:Edit.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.