Táskaleves

Elkészítés módja
1. A zöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Az olaj felét egy lábasban megforrósítjuk, a zöldséget kissé „átpörgetjük” rajta, majd a pirospaprikával meghintjük. Kb. 2 liter vízzel fölöntjük, megsózzuk, és ha fölforrt, kis lángra állítjuk, nagyon lassan puhítjuk.
2. Közben a tojásból a liszttel meg csipetnyi sóval gyúrt tésztát készítünk, és 20 percig pihentetjük. Ezalatt a búzadarát 2 evőkanál olajon enyhén megpirítjuk, majd 1 deci forró vizet ráöntünk, lefedjük, a tűzről lehúzzuk. A maradék 2 evőkanál olajon a lereszelt vöröshagymát megfonnyasztjuk.
3. A tésztát lisztezett gyúrólapon épp csak vastagabbra nyújtjuk, mint amikor cérnametéltet készítünk, azután 4x4 centis négyzetekre vágjuk. A darát a hagymával összekeverjük, csipetnyit megsózzuk, és minden második tésztára halmozunk belőle egy kis kupacot.
4. A tésztát a töltelék körül kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, majd egy-egy üres tésztát borítunk rájuk, és a tésztaszélek találkozásánál jól összenyomkodjuk, nehogy főzés közben kinyíljon. A zöldséges levesalaphoz adjuk, kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.