Mexikói paradicsomleves

Elkészítés módja
1. A paradicsomok csumáját eltávolítjuk, a szemeket leforrázzuk, majd meghámozzuk. Szitán áttörjük, és ha kissé kihűlt, egy tálban a hűtőszekrénybe tesszük.
2. A paradicsomot a hűtőszekrényből kivesszük. Megsózzuk, megborsozzuk, az olívaolajjal összekeverjük, zúzott fokhagymával meg a korianderrel fűszerezzük. A citromlé felével kellemesen pikánsra ízesítjük, leheletnyit meg is cukrozhatjuk, és annyi jeges vízzel engedjük fel (1 pohár joghurt is kerülhet bele), hogy 1,2 liternyi levest kapjunk.
3. Az avokádót meghámozzuk, magját kiemeljük, húsát kis kockákra vágjuk. A maradék citromlével meglocsoljuk, majd a kukoricával együtt a levesbe keverjük
4. Petrezselyemlevelekkel díszítve kínáljuk. Nagy melegben jeget keverhetünk bele, és pirított zsemlekockákat is kínálhatunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.