Lencseleves füstölt malacoldalassal

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept
Hozzávalók
•  1 kg füstölt malacoldalas
•  25 dkg lencse
•  3 sárgarépa
•  2 petrezselyemgyökér
•  2 babérlevél
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál mustár
•  4 evőkanál olaj
•  1 evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál pirospaprika
•  1 kiskanál tárkonyos ételecet vagy citromlé
•  fél kiskanál majoránna
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A füstölt oldalast a csontjai mentén földaraboljuk majd egy fazékban, annyi (kb. 2,5 liter) vízben, amennyi bőven ellepi, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, levében hűlni hagyjuk.

2. A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.

3. Az oldalas főzőlevét egy fazékba öntjük. A beáztatott lencsét leszűrjük, a zöldségekkel együtt a főzőlébe rakjuk, és feltesszük főni. A babérlevéllel fűszerezzük, a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) és a mustárral ízesítjük. Amint forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük. Kb. 45 percig főzzük, ezalatt a lencse is és a zöldségek is megpuhulnak benne, ha kell, elfövő levét pótoljuk.

4. Közben egy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, majd a lisztet kb. 1 perc alatt kevergetve zsemleszínűre pirítjuk rajta. A tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. Hűlni hagyjuk, azután egy keveset a forró levesből belemerünk, így öntjük a többihez. 3-4 percig forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik.

5. Az ecettel (citromlével) kellemesen pikánsra ízesítjük, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, ha kell utánasózzuk. Végül a puha oldalascsíkokat belerakjuk, a levesben megforrósítjuk.

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8181 2013. 11. 23. 19:30 Válasz

    Egyértelműen finomabb tőle.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7806 2013. 10. 14. 14:22 Válasz

    Lencse levest nagyon szertem a malac hússal pedig
    csak finomabb lehet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8181 2013. 11. 23. 19:30 Válasz

    Egyértelműen finomabb tőle.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7806 2013. 10. 14. 14:22 Válasz

    Lencse levest nagyon szertem a malac hússal pedig
    csak finomabb lehet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.