Lencseleves füstölt malacoldalassal

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept
Hozzávalók
•  1 kg füstölt malacoldalas
•  25 dkg lencse
•  3 sárgarépa
•  2 petrezselyemgyökér
•  2 babérlevél
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál mustár
•  4 evőkanál olaj
•  1 evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál pirospaprika
•  1 kiskanál tárkonyos ételecet vagy citromlé
•  fél kiskanál majoránna
•  fél csokor petrezselyem

Elkészítés módja

1. A füstölt oldalast a csontjai mentén földaraboljuk majd egy fazékban, annyi (kb. 2,5 liter) vízben, amennyi bőven ellepi, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, levében hűlni hagyjuk.

2. A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.

3. Az oldalas főzőlevét egy fazékba öntjük. A beáztatott lencsét leszűrjük, a zöldségekkel együtt a főzőlébe rakjuk, és feltesszük főni. A babérlevéllel fűszerezzük, a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) és a mustárral ízesítjük. Amint forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük. Kb. 45 percig főzzük, ezalatt a lencse is és a zöldségek is megpuhulnak benne, ha kell, elfövő levét pótoljuk.

4. Közben egy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, majd a lisztet kb. 1 perc alatt kevergetve zsemleszínűre pirítjuk rajta. A tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. Hűlni hagyjuk, azután egy keveset a forró levesből belemerünk, így öntjük a többihez. 3-4 percig forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik.

5. Az ecettel (citromlével) kellemesen pikánsra ízesítjük, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, ha kell utánasózzuk. Végül a puha oldalascsíkokat belerakjuk, a levesben megforrósítjuk.

A leírásban szereplő Lencseleves füstölt malacoldalassal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, lencseleves, oldalas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8181 2013. 11. 23. 19:30 Válasz

    Egyértelműen finomabb tőle.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7806 2013. 10. 14. 14:22 Válasz

    Lencse levest nagyon szertem a malac hússal pedig
    csak finomabb lehet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Lencseleves füstölt malacoldalassal recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #8181 2013. 11. 23. 19:30 Válasz

    Egyértelműen finomabb tőle.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7806 2013. 10. 14. 14:22 Válasz

    Lencse levest nagyon szertem a malac hússal pedig
    csak finomabb lehet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.