Lencseleves füstölt malacoldalassal

Elkészítés módja
1. A füstölt oldalast a csontjai mentén földaraboljuk majd egy fazékban, annyi (kb. 2,5 liter) vízben, amennyi bőven ellepi, kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük, levében hűlni hagyjuk.
2. A lencsét átválogatjuk, és 2-3 órára, de még jobb, ha egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meg a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
3. Az oldalas főzőlevét egy fazékba öntjük. A beáztatott lencsét leszűrjük, a zöldségekkel együtt a főzőlébe rakjuk, és feltesszük főni. A babérlevéllel fűszerezzük, a Piros Arannyal, a zúzott fokhagymával (fokhagymakrémmel) és a mustárral ízesítjük. Amint forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyva lefödjük. Kb. 45 percig főzzük, ezalatt a lencse is és a zöldségek is megpuhulnak benne, ha kell, elfövő levét pótoljuk.
4. Közben egy serpenyőben az olajat kissé megforrósítjuk, majd a lisztet kb. 1 perc alatt kevergetve zsemleszínűre pirítjuk rajta. A tűzről levéve a pirospaprikát is belekeverjük. Hűlni hagyjuk, azután egy keveset a forró levesből belemerünk, így öntjük a többihez. 3-4 percig forraljuk, ezalatt a leve kissé besűrűsödik.
5. Az ecettel (citromlével) kellemesen pikánsra ízesítjük, a majoránnával és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, ha kell utánasózzuk. Végül a puha oldalascsíkokat belerakjuk, a levesben megforrósítjuk.
Egyértelműen finomabb tőle.
Lencse levest nagyon szertem a malac hússal pedig
csak finomabb lehet