Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással

Elkészítés módja
1. A zöldségeket gyufaszál vastagságúra felszeletelem, majd olívaolajon megpárolom, ízlés szerint szójaszósszal meglocsolom, esetleg sózom, borsozom és a zúzott fokhagymát is hozzáadom.
2. A darált húst egy kevés hagymán megpirítom, kevés pirospaprikát és sót adok hozzá, majd egy kevés vízzel felöntöm és így puhára főzöm.
3. Mikor elfőtte teljesen a vizet, akkor a kakukkfüvet és rozmaringot hozzáadom és jól összekeverem, majd hozzáadom az előzőleg megpárolt zöldségekhez és hagyom kihűlni.
4. Az édes-savanyú mártáshoz a hozzávalókat összekeverem és addig melegítem állandó kevergetés mellet, amíg jól be nem sűrűsödik és a színe egy kissé meg nem változik. Ekkor a borecet intenzív illata is szinte eltűnik.
5. A réteslapokat átlósan 4 részre vágom, majd a hosszabbik oldalára rakok a töltelékből.
6. A két oldalát behajtom és feltekerem az egészet.
7. Kicsit megvizezem a tészta végét, hogy összetapadjon, majd bő olajban kisütöm a tekercseket és a mártással nyakon öntve tálalom.
Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recepthez fűződő történet, jótanács
Vigyázzunk, hogy a megpuhult húson szaft ne maradjon, mert a réteslapok könnyen átáznak.
Nem is tudom, hogyan kerülte el a figyelmem eddig ez a recept, mert nagyon szeretem! Köszönöm nagyon tetszik.
Nagyon köszönöm Manócska!!!
Nagyon ügyes vagy KisPipi. Amilyen jól néz ki, olyan finom is biztos:) Gratulálok.
Ő, bocsánat, jót alkottál KisPipi, elnéztem a szerzőt. Lényeg, hogy nagyon szimpatikus recept.
Jót alkottál megint, Marcsi, ki fogom próbálni, mert régóta készülök rá.
Ez jó kis recept, elolvastam és úgy érzem, hogy jól laktam. Pedig azért nálam nem egyszerű . No ez egy jól átgondolt étel ahogy én érzem. Gratula hozzá!