Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással

Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recept
Hozzávalók
•  fél fej édes káposzta
•  3 sárgarépa
•  1 csokor újhagyma
•  30 dkg darált hús
•  1 csomag réteslap
•  szójaszósz
•  1 kávéskanál kakukkfű
•  1 kávéskanál rozmaring
•  3 gerezd fokhagyma
A mártáshoz:
•  1 evőkanál ketchup
•  1 evőkanál méz
•  2 evőkanál fehérborecet
•  1 evőkanál szójaszósz
•  1 evőkanál étkezési keményítő
•  2 dl víz

Elkészítés módja

1. A zöldségeket gyufaszál vastagságúra felszeletelem, majd olívaolajon megpárolom, ízlés szerint szójaszósszal meglocsolom, esetleg sózom, borsozom és a zúzott fokhagymát is hozzáadom.

2. A darált húst egy kevés hagymán megpirítom, kevés pirospaprikát és sót adok hozzá, majd egy kevés vízzel felöntöm és így puhára főzöm.

3. Mikor elfőtte teljesen a vizet, akkor a kakukkfüvet és rozmaringot hozzáadom és jól összekeverem, majd hozzáadom az előzőleg megpárolt zöldségekhez és hagyom kihűlni.

4. Az édes-savanyú mártáshoz a hozzávalókat összekeverem és addig melegítem állandó kevergetés mellet, amíg jól be nem sűrűsödik és a színe egy kissé meg nem változik. Ekkor a borecet intenzív illata is szinte eltűnik.

5. A réteslapokat átlósan 4 részre vágom, majd a hosszabbik oldalára rakok a töltelékből.

6. A két oldalát behajtom és feltekerem az egészet.

7. Kicsit megvizezem a tészta végét, hogy összetapadjon, majd bő olajban kisütöm a tekercseket és a mártással nyakon öntve tálalom.

Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recepthez fűződő történet, jótanács

Vigyázzunk, hogy a megpuhult húson szaft ne maradjon, mert a réteslapok könnyen átáznak.

A leírásban szereplő Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recept - 6 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #6094 2013. 06. 10. 18:50 Válasz

    Nem is tudom, hogyan kerülte el a figyelmem eddig ez a recept, mert nagyon szeretem! Köszönöm nagyon tetszik.

  2. KisPipi
    KisPipi #6089 2013. 06. 10. 14:53 Válasz

    Nagyon köszönöm Manócska!!!

  3. manócska
    manócska #5858 2013. 06. 03. 22:13 Válasz

    Nagyon ügyes vagy KisPipi. Amilyen jól néz ki, olyan finom is biztos:) Gratulálok.

  4. t.variam
    t.variam #5850 2013. 06. 03. 12:15 Válasz

    Ő, bocsánat, jót alkottál KisPipi, elnéztem a szerzőt. Lényeg, hogy nagyon szimpatikus recept.

  5. t.variam
    t.variam #5847 2013. 06. 03. 11:44 Válasz

    Jót alkottál megint, Marcsi, ki fogom próbálni, mert régóta készülök rá.

  6. dugódani
    dugódani #5846 2013. 06. 03. 11:40 Válasz

    Ez jó kis recept, elolvastam és úgy érzem, hogy jól laktam. Pedig azért nálam nem egyszerű . No ez egy jól átgondolt étel ahogy én érzem. Gratula hozzá!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Tavaszi tekercs, édes-savanyú mártással recept - 6 hozzászólás

  1. Szabina
    Szabina #6094 2013. 06. 10. 18:50 Válasz

    Nem is tudom, hogyan kerülte el a figyelmem eddig ez a recept, mert nagyon szeretem! Köszönöm nagyon tetszik.

  2. KisPipi
    KisPipi #6089 2013. 06. 10. 14:53 Válasz

    Nagyon köszönöm Manócska!!!

  3. manócska
    manócska #5858 2013. 06. 03. 22:13 Válasz

    Nagyon ügyes vagy KisPipi. Amilyen jól néz ki, olyan finom is biztos:) Gratulálok.

  4. t.variam
    t.variam #5850 2013. 06. 03. 12:15 Válasz

    Ő, bocsánat, jót alkottál KisPipi, elnéztem a szerzőt. Lényeg, hogy nagyon szimpatikus recept.

  5. t.variam
    t.variam #5847 2013. 06. 03. 11:44 Válasz

    Jót alkottál megint, Marcsi, ki fogom próbálni, mert régóta készülök rá.

  6. dugódani
    dugódani #5846 2013. 06. 03. 11:40 Válasz

    Ez jó kis recept, elolvastam és úgy érzem, hogy jól laktam. Pedig azért nálam nem egyszerű . No ez egy jól átgondolt étel ahogy én érzem. Gratula hozzá!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.