Házi zsemle

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos vízben, csipet cukorral felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez, melyhez hozzáadtuk a sót és a tojás.
2. Kb. 15 percig dagasztjuk a tésztát, majd lefedve meleg helyre tesszük kelni. 20 perc után 8 részre osztjuk és zsemléket formázunk belőle.
3. Sütőpapírral kibéleljük a tepsit, rátesszük a gombócokat és még 10 percig hagyjuk kelni.
4. Ezután a felvert tojáshoz hozzáöntjük a tejet és ezzel megkenjük a zsemlék tetejét.
5. Előmelegített sütőben először 220 fokon 5 percig, majd 175 fokon 10 percig sütjük őket.
Köszönöm Edit!! Próbáld ki, Isteni!! :)
Szépek,jó lenne,ha az asztalomon várna reggel.
Gratulálok!
Köszönöm :) Eddig vettem, de jól sikerült és szívesen elbíbelődöm vele, pláne ha sikert is arat :)
Ügyes:) Mindig Te sütöd a kenyeret és a zsemléket otthonra?