Bruschetta változatok

Bruschetta változatok recept
Hozzávalók
•  egy bruschetta kenyér vagy franciakenyér
•  2 gerezd fokhagyma
•  5-6 evőkanál olívaolaj
•  2 főtt tojás
paradicsomos:
•  2 húsos nem túl leveses paradicsom
•  2-3 szardellafilé (ajókafilé)
•  néhány szem konzerv gyöngyhagyma
•  fodros petrezselyem
•  olajbogyó
„kaviáros”:
•  maréknyi magozott fekete olajbogyó
•  2 szardellafilé (ajókafilé) vagy 1 kiskanál szardellapaszta
•  1 cikk vöröshagyma
•  pár csepp citromlé
tonhalas:
•  1 doboz konzerv tonhal (lehet az olcsóbbik fajta is amiben törmelék halhús van)
füstölt lazacos:
•  néhány vékony szelet füstölt lazac
•  maréknyi friss zöldsaláta-keverék

Elkészítés módja

1. Fontos, hogy mindent jól előkészítsünk, mert csak akkor tudjuk melegen tálalni a pirítóst, ami csak így az igazi.

2. A paradicsomos változathoz a paradicsomokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, onnan kivéve héjukat lehúzzuk. A szemeket félbevágjuk, magjukat kikaparjuk, húsukat 2-3 milliméter nagyságú kockákra vágjuk.

3. Az olajbogyó „kaviár” úgy készül, hogy a magozott olajbogyót nagyon apróra vágjuk, akkor jó, ha olyan pici lesz, mintha fekete kaviár lenne. Hasonlóan apróra vágjuk a lecsöpögtetett szardellafilét és vöröshagymát, mindkettőt az olajbogyóhoz adjuk. Pár csepp citromlével ízesítjük. Íze megtévesztésig olyan, mintha fekete kaviárt kóstolgatnánk, innen a neve.

4. A francia kenyeret kisujjnyi vastagon fölszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, majd miután zöld csírájukat eltávolítottuk, finomra vágjuk. Egy kés lapjával teljesen pépesre nyomkodjuk, azután az olajba keverjük. A díszítéshez való főtt tojást apróra reszeljük. A konzerv tonhalat lecsöpögtetjük, a halhúst apróra tördeljük vagy vágjuk.

5. Ha ez mind megvan, elkezdhetjük pirítani a kenyeret. Ahogy folyamatosan sülnek, a készeket már elkezdjük megpakolni a finomságokkal. Néhány pirítóst a fokhagymás olajjal vékonyan megkenünk, de megkenhetjük a később díszítésként szolgáló ajóka olajával is. Ráhalmozzuk a fölaprított paradicsomot, csíkokra vágott ajókafilével, lecsöpögtetett gyöngyhagymával és fodros petrezselyemmel díszítjük. A következő néhány szelet pirítóst nem kell megkenni fokhagymás olajjal, legfeljebb a szardella (ajóka) olajával. Ezekre olajbogyó kaviárt halmozunk, amire egy kevés reszelt főtt tojást teszünk díszítésképpen. Újabb néhány szelet pirítóst kenünk meg fokhagymás olajjal. A konzerv tonhalat a közepükre halmozzuk, egyik oldalukat olajbogyó kaviárral, a másikat reszelt főtt tojással díszítjük.

6. A következő néhány szelet pirítóst nem kell megkenni fokhagymás olajjal, legfeljebb a szardella (ajóka) olajával. Egy kevés salátakeveréket rakunk rájuk, amire szépen hajtogatva vékony füstölt lazac szeleteket fektetünk. Miután nem cél a pazarlás, ami maradt ajóka, olajbogyó, tonhal, főtt tojás stb. mind fölaprítjuk, és összekeverjük. Legföljebb kissé megsózzuk, megborsozzuk, s ezt halmozzuk az utolsó pirítósokra.

A leírásban szereplő Bruschetta változatok recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.