Kakaós csiga
Elkészítés módja
1. Elkeverjük a lisztben a porcukrot, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Kis mélyedést készítünk a közepébe, belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntünk 1 dl langyos tejet.
2. Pár perc alatt felfut az élesztő, ekkor hozzáadjuk a tejfölt és kevéske langyos tejjel adagolva összegyúrjuk. Szép sima, puha gombócot formálunk, majd letakarva fél órát pihentetjük, kelesztjük.
3. Ezalatt a kakaót a kristálycukorral együtt összekeverjük, a margarint kissé megolvasztjuk.
4. Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagságú téglalap formára kinyújtjuk, majd megkenjük a folyékony margarinnal (ne legyen forró).
5. Vastagon megszórjuk a kakaós keverékkel és a hosszabbik oldalánál szorosan feltekerjük.
6. Éles késsel kb. 1 ujjnyi szeletekre vágjuk és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 10 perc alatt szép világosra sütjük, végül meghintjük porcukorral.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.