Foszlós kalács

Elkészítés módja
1. Először a vajat puhára felmelegítem és félreteszem.
2. Az élesztőt belemorzsolom fél deci langyos tejbe, hozzáadok 1 evőkanál lisztet és ugyanennyi cukrot, jól elkeverem és meleg helyen felfuttatom.
3. A lisztet egy tálba szitálom, hozzáadom a cukrot, a sót, a tojást, a maradék 2 dl langyos tejet és a felfuttatott élesztőt.
4. Elkezdem dagasztani, ami eleinte nagyon ragacsos.
5. Ha már kicsit összeállt a tészta, akkor apránként hozzáadom a puha vajat és tovább dagasztom.
6. Ha ragad, akkor kevés lisztet adok még hozzá.
7. Akkor tökéletes, ha nem ragad a kezemhez és szép sima a tészta.
8. Ezek után letakarom és langyos helyen 40 percig kelesztem.
9. A megadott idő után 6 részre osztom és 40 cm hosszú rudakat sodrok belőlük, majd 2 fonatot készítek.
10. A már összefont tésztát kivajazott kenyérformába teszem, megkenem tojással és még 40 percig kelesztem, majd újra megkenem tojással és 180 fokon 40 perc alatt szép pirosra sütöm.
11. Ha hamar elkezdene pirulni, akkor letakarom sütőpapírral.
Köszi Manócska! Éppen most csínálom! Nem lehet kihagyni pláne húsvétkor!! :)
Nagyon szép! Húsvétra megsütöd?
Köszönöm szèpen!!!
Hiába ez mindig is így volt, aki jó időben van jó helyen! De ez tényleg gusztán néz ki ! (y)
Én ott voltam,amikor ez a finomság elkészült!
Ha nem a saját szememmel látom, el sem hiszem!
Igazi,finom, foszlós! És még az illata....
Tuti recept! ;)
Gratulálok KisPipi (Y)