Fűszeres édesburgonya-krémleves
Méltatlanul keveset használjuk ezt a finom alapanyagot, az édesburgonyát, pedig nagyon izgalmas zöldség, és megéri mindenféle korábban már ismert ételt ezzel elkészíteni. Ad egy szép csavart a történetnek :)
Bemutatkozás:
nincs megadva.
1. Először a csülköt feltesszük egészben egy kuktában főni. Ha felforrt utána még 1 órán keresztül lassú tűzön hagyjuk főni, hogy megpuhuljon a hús. ..
1. Keverjük össze a száraz összetevőket egy tálban: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Egy másik tálban összedolgozzuk elektrom..
1. A mákot, a meggyet és a reszelt almát összekeverjük a sütőporral és a nyírfacukorral. 2. A 4 tojás sárgáját és fehérjéjét külön felverjük és ezt i..
1. A cukkinit megmossuk, hámozóval vagy késsel vékony szeletekre szeljük. 2. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, hogy krémes állag..
1. Egy lábasban felteszünk kb. 2 liter vizet, forráskor hozzáadjuk a zacskós barna rizst és kb. 10 percig főzzük. 2. Utána lecsöpögtetjük és hagyjuk ..
1. Az őzhúst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, kicsontozás nélkül minden oldalát serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk. 2. Utána lehetőség szerint kuktá..
1. A padlizsánt félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal és vízzel a tetejét, amit előtte bevagdostunk és 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjü..
1. Először a csülköt feltesszük egészben egy kuktában főni. Ha felforrt utána még 1 órán keresztül lassú tűzön hagyjuk főni, hogy megpuhuljon a hús. ..
1. A tisztított pacalt hideg vízben feltesszük főni 5 szem fekete borssal, 1 gerezd fokhagymával és 1 babérlevéllel. 2. Miután felforrt, leszűrjük és..
1. Keverjük össze a száraz összetevőket egy tálban: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Egy másik tálban összedolgozzuk elektrom..
1. A mákot, a meggyet és a reszelt almát összekeverjük a sütőporral és a nyírfacukorral. 2. A 4 tojás sárgáját és fehérjéjét külön felverjük és ezt i..
1. Az édesköményt feldaraboljuk, jól átmossuk. 2. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk. 3. Hozzáadjuk a feldarabolt medvehagy..
1. A cukkinit megmossuk, hámozóval vagy késsel vékony szeletekre szeljük. 2. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, hogy krémes állag..
1. A házi tejet lassú tűzön 15-20 percig kevergetve felforraljuk, közben hozzáadjuk a sót és a fehér borsot. 2. Miután felforrt, levesszük a tűzről é..
1. Egy lábasban felteszünk kb. 2 liter vizet, forráskor hozzáadjuk a zacskós barna rizst és kb. 10 percig főzzük. 2. Utána lecsöpögtetjük és hagyjuk ..
1. A borda minden oldalát alaposan megpirítjuk egy serpenyőben kevés olajon. 2. Ezt követően kuktában, forrás után 15 percig főzzük. Főzőlevébe tessz..
1. Az őzhúst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, kicsontozás nélkül minden oldalát serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk. 2. Utána lehetőség szerint kuktá..
1. A csiperkegombát kevés libazsíron megpároljuk az apróra vágott vöröshagymával. 2. A két tojást keményre főzzük, majd lereszeljük. 3. Ha ez megvan..
1. A padlizsánt félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal és vízzel a tetejét, amit előtte bevagdostunk és 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjü..
1. A fácánkakasokat annyi hideg vízzel felöntjük egy fazékban, hogy ellepje, beletesszük az egész vöröshagymát, a csokor petrezselymet (cérnával össze..
Méltatlanul keveset használjuk ezt a finom alapanyagot, az édesburgonyát, pedig nagyon izgalmas zöldség, és megéri mindenféle korábban már ismert ételt ezzel elkészíteni. Ad egy szép csavart a történetnek :)
A frankfurti leves nagy kedvenc, kelbimbóval még nem kóstoltam, csak kelkáposztával, de a kép alapján megéri a próbát így is! :)
Csülökkel még sose próbáltuk, de nagyon izgalmas a lecsóval, remélem neked is ízleni fog karperec, ha elkészíted! :)
Köszönöm a kedves hozzászólást manócska, örülök, hogy így megtetszett a recept! :)
És látod karperec, a jó kis csípős paprika is megjelent ott a képen :))
Bár a sokféle hozzávaló miatt bonyolultnak tűnhet, de a rétegek ízeinek harmóniája miatt megéri az időt, és nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyen hosszú a leírás :) Rizs nélkül is finom lehet, mi azért pakoltuk bele, hogy teljes értékű főétel legyen, kellően laktató :)
A fácán után úgy gondoltuk felhasználjuk az őzhúsokat is a mélyhűtőből, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy bátran nyúljon a vadakhoz, mert nem nehezebb elkészíteni, mint a megszokott csirke-és sertéshúst, viszont az ízélmény összehasonlíthatatlan :)
Kedves Karperec, még mindig tollas a keze, így inkább én írok, hogy ne gépelje el... :)
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.