Zakuszka

Elkészítés módja
1. A padlizsánt félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal és vízzel a tetejét, amit előtte bevagdostunk és 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és olajon a fokhagymával együtt megpirítjuk.
3. Hozzátesszük a sót és a borsot, a cikkekre vágott paprikát, kápiát és a héjától forrázással megtisztított, felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét is.
4. 10-15 perc alatt kavargatás mellett összesütjük, hozzátesszük a sütőben közben elkészült padlizsánt héj nélkül, feldarabolva.
5. Hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet is.
6. Együtt még 4-5 percig sütjük.
7. Ezután ½ dl olajat hozzákeverünk, az egészet botmixerrel krémesítjük.
8. Miután kihűlt, pirítóson vagy friss bagetten tálaljuk.
bizony, az erős paprika a barátunk! :)
imádom a zakuszkát!
a házi készítésű pedig a legfinomabb, én még kis apróra vágott csípős paprikával szeretem pikánssá tenni!
És isteni! :-)
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.