Zakuszka

Zakuszka recept
Hozzávalók
•  1 nagy padlizsán
•  1 fej vöröshagyma
•  3 db kápia paprika
•  3 db zöldpaprika
•  3 db paradicsom
•  1 kis konzerv paradicsompüré
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 csokor petrezselyem
•  napraforgóolaj
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. A padlizsánt félbevágjuk, meglocsoljuk egy kis olajjal és vízzel a tetejét, amit előtte bevagdostunk és 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

2. Közben a vöröshagymát apróra vágjuk és olajon a fokhagymával együtt megpirítjuk.

3. Hozzátesszük a sót és a borsot, a cikkekre vágott paprikát, kápiát és a héjától forrázással megtisztított, felkockázott paradicsomot és a paradicsompürét is.

4. 10-15 perc alatt kavargatás mellett összesütjük, hozzátesszük a sütőben közben elkészült padlizsánt héj nélkül, feldarabolva.

5. Hozzákeverjük a durvára vágott petrezselymet is.

6. Együtt még 4-5 percig sütjük.

7. Ezután ½ dl olajat hozzákeverünk, az egészet botmixerrel krémesítjük.

8. Miután kihűlt, pirítóson vagy friss bagetten tálaljuk.

A leírásban szereplő Zakuszka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (zakuszka) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Zakuszka recept - 4 hozzászólás

  1. fruzsus
    fruzsus #164 2013. 02. 15. 22:15 Válasz

    bizony, az erős paprika a barátunk! :)

  2. karperec
    karperec #154 2013. 02. 15. 19:10 Válasz

    imádom a zakuszkát!
    a házi készítésű pedig a legfinomabb, én még kis apróra vágott csípős paprikával szeretem pikánssá tenni!

  3. horniart
    horniart #150 2013. 02. 15. 18:59 Válasz

    És isteni! :-)

  4. admin
    admin #149 2013. 02. 15. 18:53 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Zakuszka recept - 4 hozzászólás

  1. fruzsus
    fruzsus #164 2013. 02. 15. 22:15 Válasz

    bizony, az erős paprika a barátunk! :)

  2. karperec
    karperec #154 2013. 02. 15. 19:10 Válasz

    imádom a zakuszkát!
    a házi készítésű pedig a legfinomabb, én még kis apróra vágott csípős paprikával szeretem pikánssá tenni!

  3. horniart
    horniart #150 2013. 02. 15. 18:59 Válasz

    És isteni! :-)

  4. admin
    admin #149 2013. 02. 15. 18:53 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.