Spárgatempura gyömbérmártással

Elkészítés módja
1. A spárgát kötegekben árulják, a vékonyabb szálú a levesspárga, míg a vastagabb a szólóspárga. Nevük pontosan kifejezi, mire is valók. A vékonyból főként leves és mártás készül, míg a vastagabb „szólóban”, akár önálló fogásként szerepel az étlapokon.
2. Az ételhez először elkészítjük a mártást. A vörösborecetet, a citromlevet, a fehérbort, a szójamártást, a mustárt, a cukrot, a curryport összekeverjük. A csilipaprikát hosszában félbehasítjuk, magházát kikaparjuk, húsát apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük vagy apróra vágjuk, és mindkettőt az ízes lébe dobjuk.
3. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk és kisujjnyi darabokra vágjuk. Mindegyikbe keresztbe egy-egy fogvájót szúrunk. A tésztához a lisztet, a tojást, a sót meg a tejet összekeverjük. A fogvájónál fogva beleforgatjuk a spárgadarabokat, majd a szezámmagba hempergetjük. Közepesen forró bő olajban 7-8 perc alatt aranysárgára sütjük. Papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük, póréhagymával díszítjük. A gyömbéres mártásba mártogatva falatozzuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.