Francia gesztenyekrémleves
Elkészítés módja
1. A gesztenyék tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Fölforraljuk, majd kislángon 35 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd héját, a belső barna hártyával együtt lefejtjük róla. A megtisztított gesztenyét a lábasba visszatöltjük.
2. A tejből egy merőkanálnyit kimerünk, a többit a gesztenyére öntjük. Kislángon fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva, merülő mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, majd újra a tűzre tesszük és fölforraljuk. A maradék tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd kevergetve a levesbe öntjük. Néhány percig főzzük, a vaníliás cukorral, borral meg a rummal ízesítjük, végül a tejszínnel dúsítjuk. Melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk. Díszíthetjük tejszínhabbal és pirított mandulával.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.