Medvehagymás édeskömény krémleves
Elkészítés módja
1. Az édesköményt feldaraboljuk, jól átmossuk.
2. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés olajon megfonnyasztjuk.
3. Hozzáadjuk a feldarabolt medvehagymát, az egy gerezd fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
4. Pár perc után beletesszük az édesköményt is.
5. Kb. 30 percig pároljuk őket együtt 1 dl víz hozzáadásával.
6. A párolás vége felé beletesszük a petrezselymet és a kaprot.
7. Eközben kb. 2 liter forró vízben elkeverjük a 2 erőleveskockát.
8. Beletesszük a már megpárolt zöldségeket és lassú tűzön még összefőzzük néhány percig.
9. Ekkor elkészítjük a habarást.
10. A tejfölt elkeverjük a liszttel és egy kevés leveslével, majd beleöntjük a lábasba.
11. Összeforraljuk és jöhet a turmixolás.
Medvehagymás édeskömény krémleves recepthez fűződő történet, jótanács
Pirított kenyérkockákkal vagy baconnel tálaljuk.
:-) És télleg! a szárítás tsodákra képes.... Jó étvágyat Karperec! :-D
Régebben sokszor ettem köménylevest, az egész köménnyel készült, és mindíg kivadásztam a jóelőre kiszárított kenyérkockákat amik még meg is lettek pirítva kicsit zsíron. Ez kicsit másnak, összetettebbnek tűnik, megy a kipróbálandók közé!
Köszönöm :-) Elsőre furcsa az édeskömény illata, de a levesben teljesen más íze lesz... Jó étvágyat!
Nagyon ízletes lehet,mentem,köszi.