Ínyenc sütőtökleves

Elkészítés módja
1. A sütőtököt a hagyományos módon, sütőben megsütjük. Kissé hűlni hagyjuk, majd húsát kikaparjuk; így, sülve kell 40 dekának lennie. Sült tökből lehet igazán finom levest főzni, így sokkal teljesebb a tök íze, mintha főznénk.
2. Az olajat egy kisebb lábasban vagy fazékban megforrósítjuk, és a lisztet kevergetve világosra pirítjuk rajta. A levest, a tejet és a tejszínt ráöntjük, a sült tökpürét hozzáadjuk, kevergetve fölforraljuk, megsózzuk, majd kis lángon főzzük 5 percig. Ekkor merülőmixerrel pürévé keverjük, majd finom szűrön átszűrjük-passzírozzuk.
3. A libamájat egy jól megforrósított teflonserpenyőben mindenféle zsiradék nélkül oldalanként kb. 1 percig sütjük, de vigyázzunk, véletlen se szárítsuk ki.
4. Tálaláskor a forró töklevest levesescsészékbe merjük. A vékony csíkokra vágott sült libamájat és a vékony csíkokra metélt szarvasgombát a tetejére szórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.