Bográcsos lecsó csülökkel
Elkészítés módja
1. Először a csülköt feltesszük egészben egy kuktában főni. Ha felforrt utána még 1 órán keresztül lassú tűzön hagyjuk főni, hogy megpuhuljon a hús.
2. Ezalatt a bográcsban már rotyoghat a kacsazsíron párolódó felkockázott vöröshagyma. Ehhez hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, kis vízzel felöntjük, hogy ne égjen oda.
3. Kb. 1 óra múlva kerülnek bele a felnegyedelt paradicsomok és a négy gerezd fokhagyma.
4. Ekkorra már a csülök megfőtt. Ha kihűlt akkor nagyobb darabokra vágjuk és miután fél órát főttek a zöldségek belekerül a hús is a bográcsba.
5. A léutánpótlás fele víz, fele füstölt csülöklével a legjobb.
6. Közben beletesszük a vegetát és a borsot és kb. 1/2 óra múlva a rizst. A rizsnek kb. 20 perc kell és kész.
Bográcsos lecsó csülökkel recepthez fűződő történet, jótanács
Friss ropogós fehér kenyérrel az igazi! :)
Csülökkel még sose próbáltuk, de nagyon izgalmas a lecsóval, remélem neked is ízleni fog karperec, ha elkészíted! :)
Húúú ezt nekem találták ki!!! Kedvencbe megy ezerrel!
Köszönöm a kedves hozzászólást manócska, örülök, hogy így megtetszett a recept! :)
Fruzsus ez isteni. A nyál összefutott a számba ahogy olvastam. El is mentem a lecsó szezon idejére. Köszi a receptet.