Cukkinis lecsó
Elkészítés módja
1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölkarikázzuk és gyűrűire szedjük. A császárszalonnát közepes kockákra vágjuk. Együtt egy bográcsba rakjuk, az olajat ráöntjük, és közepesen erős láng fölött addig pirítjuk, míg a szalonna zsírja kisül, a hagyma pedig egy kicsit összeesik.
2. Közben a paprikát nagy kockákra vágjuk, az előzőekhez adjuk, többször megkeverve 8-10 percig pároljuk. Ezalatt van idő arra, hogy a paradicsomot meghámozzuk, félbevágva a magjait kikaparjuk
(ez el is maradhat), húsát kockákra vágjuk. A paprikához keverjük, a kolbászt és a debrecenit belekarikázzuk, az apróra zúzott fokhagymával vagy a fokhagymakrémmel fűszerezzük, megsózzuk. Utóbbiból 1 kiskanálnyival kezdjünk, hisz később, ha híján lenne, még ráérünk utánasózni.3. Újabb kb. 10 percig főzzük, azután a karikákra szelt cukkinit is hozzáadjuk. A pirospaprikával megszórjuk, az Erős Pistával „tüzesítjük”, kis láng fölött kb. 10 perc alatt együtt puhára pároljuk, de vigyázzunk, ne főjön szét benne a cukkini.
Cukkinis lecsó recepthez fűződő történet, jótanács
A lecsó ízét csemege Piros Arannyal, csemege vagy csípős gulyáskrémmel illetve pörköltízesítővel is megbolondíthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.