Tepsis őzborda gombaágyon

Tepsis őzborda gombaágyon recept
Hozzávalók
•  80 dkg őzborda
•  1/2 kg csiperkegomba
•  1 kg krumpli
•  2 fej vöröshagyma
•  15 dkg füstölt oldalas
•  5 gerezd fokhagyma
• 
•  bors
•  borókabogyó
•  kakukkfű
•  petrezselyem
•  1 db erőleveskocka
A fűszerolajhoz:
•  1 dl napraforgóolaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  zúzott borókabogyó
• 
•  bors
•  kakukkfű
•  petrezselyem

Elkészítés módja

1. A borda minden oldalát alaposan megpirítjuk egy serpenyőben kevés olajon.

2. Ezt követően kuktában, forrás után 15 percig főzzük. Főzőlevébe tesszük a leveskockát, sót, borsot, kakukkfüvet.

3. Közben felkarikázzuk a krumplit és a vöröshagymát, összedaraboljuk a gombát és a füstölt oldalast.

4. Egy tepsiben alulra a füstölt oldalas kockákat tesszük. Rá a besózott krumplikarikákat, majd a gombát és a vöröshagymát.

5. Alufóliával befedjük és 180 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.

6. Ezután levesszük a fóliát, ráhelyezzük a bordákat, fűszerolajjal folyamatosan kenegetve 220 fokon még fél órát sütjük.

A leírásban szereplő Tepsis őzborda gombaágyon recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Tepsis őzborda gombaágyon recept - 8 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #3348 2013. 04. 06. 00:11 Válasz

    Köszönöm szépen :-)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2636 2013. 03. 25. 10:53 Válasz

    Nagyon jól néz ki,szeretem a vadhúsos ételeket.

  3. horniart
    horniart #621 2013. 02. 23. 22:09 Válasz

    Kedves Karperec.
    Igeeen, úgy szeretjük, ha roppan, ellenben a krumli-hagyma-gomba kombó lédússága kompenzálta hál' istennek! A Savanyú, meghátugye, jomagyarhoz híven alap! :-)

  4. karperec
    karperec #616 2013. 02. 23. 21:55 Válasz

    Talán picit túlsült, de lehet így szereted. Én is szeretem, ha jól átsül a hús, olyan szárazra. hogy már savanyú kelljen hozzá! :)

  5. horniart
    horniart #608 2013. 02. 23. 21:43 Válasz

    Köszönöm :)

  6. manócska
    manócska #603 2013. 02. 23. 21:36 Válasz

    Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta.

  7. horniart
    horniart #592 2013. 02. 23. 20:42 Válasz

    :-) Köszönöm, mindkettő igen csak jó lett....

  8. dugódani
    dugódani #581 2013. 02. 23. 19:50 Válasz

    No most vagyok igazán bajban, hogy melyik az igazán a fogamra való. De valószínű az amelyik készen van előttem. Gusztusos párosítás a gombával.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Tepsis őzborda gombaágyon recept - 8 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #3348 2013. 04. 06. 00:11 Válasz

    Köszönöm szépen :-)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2636 2013. 03. 25. 10:53 Válasz

    Nagyon jól néz ki,szeretem a vadhúsos ételeket.

  3. horniart
    horniart #621 2013. 02. 23. 22:09 Válasz

    Kedves Karperec.
    Igeeen, úgy szeretjük, ha roppan, ellenben a krumli-hagyma-gomba kombó lédússága kompenzálta hál' istennek! A Savanyú, meghátugye, jomagyarhoz híven alap! :-)

  4. karperec
    karperec #616 2013. 02. 23. 21:55 Válasz

    Talán picit túlsült, de lehet így szereted. Én is szeretem, ha jól átsül a hús, olyan szárazra. hogy már savanyú kelljen hozzá! :)

  5. horniart
    horniart #608 2013. 02. 23. 21:43 Válasz

    Köszönöm :)

  6. manócska
    manócska #603 2013. 02. 23. 21:36 Válasz

    Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta.

  7. horniart
    horniart #592 2013. 02. 23. 20:42 Válasz

    :-) Köszönöm, mindkettő igen csak jó lett....

  8. dugódani
    dugódani #581 2013. 02. 23. 19:50 Válasz

    No most vagyok igazán bajban, hogy melyik az igazán a fogamra való. De valószínű az amelyik készen van előttem. Gusztusos párosítás a gombával.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.