Tepsis őzborda gombaágyon
Elkészítés módja
1. A borda minden oldalát alaposan megpirítjuk egy serpenyőben kevés olajon.
2. Ezt követően kuktában, forrás után 15 percig főzzük. Főzőlevébe tesszük a leveskockát, sót, borsot, kakukkfüvet.
3. Közben felkarikázzuk a krumplit és a vöröshagymát, összedaraboljuk a gombát és a füstölt oldalast.
4. Egy tepsiben alulra a füstölt oldalas kockákat tesszük. Rá a besózott krumplikarikákat, majd a gombát és a vöröshagymát.
5. Alufóliával befedjük és 180 fokos sütőben kb. 1 órán keresztül sütjük.
6. Ezután levesszük a fóliát, ráhelyezzük a bordákat, fűszerolajjal folyamatosan kenegetve 220 fokon még fél órát sütjük.
Köszönöm szépen :-)
Nagyon jól néz ki,szeretem a vadhúsos ételeket.
Kedves Karperec.
Igeeen, úgy szeretjük, ha roppan, ellenben a krumli-hagyma-gomba kombó lédússága kompenzálta hál' istennek! A Savanyú, meghátugye, jomagyarhoz híven alap! :-)
Talán picit túlsült, de lehet így szereted. Én is szeretem, ha jól átsül a hús, olyan szárazra. hogy már savanyú kelljen hozzá! :)
Köszönöm :)
Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta.
:-) Köszönöm, mindkettő igen csak jó lett....
No most vagyok igazán bajban, hogy melyik az igazán a fogamra való. De valószínű az amelyik készen van előttem. Gusztusos párosítás a gombával.