Vörösboros, gombás vadpörkölt

Vörösboros, gombás vadpörkölt recept
Hozzávalók
•  30 dkg szarvaslábszár (lehet őz vagy vaddisznó is)
•  30 dkg vaddisznócomb (lehet szarvas vagy őz is)
•  1 nagyobb (20 dkg) vöröshagyma
•  6 dkg zsír vagy 4 evőkanál olaj
•  1-1 zöldpaprika és paradicsom
•  fél kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 babérlevél
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és majoránna
•  1.5 dl zamatos vörösbor
•  15 dkg laska- vagy vargányagomba
•  tárkony
• 

Elkészítés módja

1. A kétféle húst lehártyázzuk, 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, zsíron üvegesre pároljuk, a húst hozzáadjuk, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott paprikát, a felszeletelt paradicsomot, a Piros Aranyat, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a pirospaprikát, borsot és majoránnát.

2. A borral felöntjük, kis lángon puhára pároljuk. Ezután adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott gombát, a fölaprított tárkonyt, és csak ekkor sózzuk. Kb. 15 percig főzzük. Dödöllével vagy friss házi kenyérrel tálaljuk.

Vörösboros, gombás vadpörkölt recepthez fűződő történet, jótanács

A pörkölt ízét 1-2 evőkanál áfonyalekvárral is „megvadíthatjuk”.

A leírásban szereplő Vörösboros, gombás vadpörkölt recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pörkölt) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.