Nyúlcomb vadasan hagymás nudlival

Nyúlcomb vadasan hagymás nudlival recept
Hozzávalók
•  4 fagyasztott vadnyúlcomb (kb. 1.6 kg)
•  15 dkg füstölt szalonna
•  kb. 1 evőkanál só
•  1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
•  6-7 evőkanál olaj
•  2-2 nagyobb sárgarépa és petrezselyemgyökér
•  fél zellergumó
•  1 vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  2 babérlevél
•  1 csapot kiskanál kakukkfű
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 liter szűrt húsleves
•  2 dl fehérbor
•  1 evőkanál kristálycukor
•  fél citrom leve
•  1 evőkanál mustár
•  3 dl tejföl
•  1 kis üveg (7 dkg) ajókafilé (ringli)
a körethez:
•  50 dkg burgonyából készült krumplinudli (fagyasztott is lehet.)
•  4 közepes vöröshagyma
•  5 evőkanál olaj
• 

Elkészítés módja

1. A fölengedett combokat megmossuk, leöblítjük, majd vékony hártyájukat lefejtjük. A szalonnát 0,5 centi vastag csíkokra vágjuk, a húst ezzel megtűzdeljük. A sóval meg a borssal bedörzsöljük, és egy nagy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.

2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, a combokhoz adjuk. A babérral, a kakukkfűvel fűszerezzük, az egészet 4-5 percig tovább sütjük, majd a liszttel meghintjük. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, a levest és a bort ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, kis lángon, lefödve, bő 1,5 óra alatt puhára főzzük.

3. Ha kész, a puha húsokat a lábasból kiemeljük. Zöldséges levét a cukorral, a citrommal és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk, a fele ringlit (4 apró filé) hozzáadjuk. 1-2 percnyi forralás után áttörjük, és tálaláskor a combokra öntjük.

4. Hagymás nudlival tálaljuk. Ehhez a hagyományos módon megfőzzük a nudlit. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és a megforrósított olajon, közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ha kész enyhén megsózzuk, a nudlival összekeverjük.

A leírásban szereplő Nyúlcomb vadasan hagymás nudlival recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas, nudli) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.