Nyúlcomb vadasan hagymás nudlival

Elkészítés módja
1. A fölengedett combokat megmossuk, leöblítjük, majd vékony hártyájukat lefejtjük. A szalonnát 0,5 centi vastag csíkokra vágjuk, a húst ezzel megtűzdeljük. A sóval meg a borssal bedörzsöljük, és egy nagy lábasban, a megforrósított olajon körös-körül megpirítjuk.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk, fölszeleteljük, a combokhoz adjuk. A babérral, a kakukkfűvel fűszerezzük, az egészet 4-5 percig tovább sütjük, majd a liszttel meghintjük. 1-2 percig kevergetve pirítjuk, a levest és a bort ráöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, kis lángon, lefödve, bő 1,5 óra alatt puhára főzzük.
3. Ha kész, a puha húsokat a lábasból kiemeljük. Zöldséges levét a cukorral, a citrommal és a mustárral kellemesen pikánsra ízesítjük, a tejföllel dúsítjuk, a fele ringlit (4 apró filé) hozzáadjuk. 1-2 percnyi forralás után áttörjük, és tálaláskor a combokra öntjük.
4. Hagymás nudlival tálaljuk. Ehhez a hagyományos módon megfőzzük a nudlit. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük, és a megforrósított olajon, közepes lángon aranysárgára pirítjuk. Ha kész enyhén megsózzuk, a nudlival összekeverjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.