Kuszkuszos fürjecskék

Elkészítés módja
1. A fölengedett fürjeket megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a garam masala felével fűszerezett mézzel jól körbekenjük. Combocskájukat összekötjük, hogy szép formásra süljenek, a mellükre pedig egy babérlevelet fektetünk( ha a combok közé csúsztatjuk, később sem esik le a szárnyasról).
2. Alufóliával bélelt tepsibe rakjuk, és közepesen forró sütőben (190 °; légkeveréses sütőben 175 °C) 15 percig sütjük. A végefelé figyeljük, mert a karamellizálódó méztől hamarabb barnul, így lehet, hogy alufóliával is le kell takarni.
3. A sárgarépát megtisztítjuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, a fele olvasztott vajon megforgatjuk. Leheletnyit megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés garam masalával fűszerezzük, és 3 evőkanál vizet aláöntve, lefödve kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk. Félidőben a mazsolát, legvégül a durvára vágott pisztáciát keverjük bele.
4. A maradék vajat fölolvasztjuk, a kuszkuszt megfuttatjuk benne, majd a forrásban lévő levessel fölöntjük, a maradék garam masalával fűszerezzük. A tűzről lehúzzuk, jó szorosan lefedjük, és kb. 10 percig így hagyjuk, ezalatt tökéletesen megduzzad.
5. Tálaláskor a kuszkuszt tálra halmozzuk, a mazsolás- pisztáciás répát elrendezzük rajta, végül a fürjeket is ráültetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.