Dióval töltött vadkacsacomb szedermártással és burgonyapogácsával

Dióval töltött vadkacsacomb szedermártással és burgonyapogácsával recept
Hozzávalók
•  8 konyhakész fagyasztott vadkacsacomb (kb. 50 dkg)
•  kb. 1 dl olaj a pácoláshoz
•  10 dkg kicsontozott vadkacsahús
•  1 zsemle
•  1 tojás
•  5 dkg dió
• 
•  őrölt fekete bors
•  8 vékony szelet húsos szalonna (sliced bacon)
a burgonyapogácsához:
•  30 dkg főtt burgonya
•  4 evőkanál finomliszt
•  1 tojás
•  1 mokkáskanál só
•  liszt a formáláshoz
•  4-5 evőkanál olaj a sütéshez
a mártáshoz:
•  50 dkg szeder
•  3 dl víz
•  3 púpozott evőkanál kristálycukor
•  2-3 zúzott borókabogyó
•  1 dl vörösbor
•  1 csapott kiskanál finomliszt vagy étkezési keményítő
•  fél narancs reszelt héja és kifacsart leve

Elkészítés módja

1. A fölengedett vadkacsacombot – miután az esetlegesen rajta maradt tolltokokat lefejtettük – egy tálba rakjuk, és annyi olajat öntünk rá, amennyi ellepi. Letakarva, hűtőszekrényben 3-4 napig így érleljük. A vadkacsahúst a hideg vízbe (még jobb, ha tejbe) áztatott, és jól kifacsart zsemlével ledaráljuk. A végén egy szelet kenyérrel mindent nyomjunk ki a darálóból. A tojással meg a durvára vágott dióval összekeverjük, 1 mokkáskanál sóval és fél mokkáskanál őrölt fekete borssal ízesítjük.

2. A kis combocskákat egy kevés sóval és borssal körös-körül behintjük, majd ujjainkkal alányúlva bőrüket fellazítjuk. A diós masszával megtöltjük, majd mindegyiket egy szelet szalonnával körbetekerjük. Jó forró sütőben (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 20 percig sütjük, de ne tovább, mert könnyen kiszárad.

3. Közben a főtt burgonyát áttörjük, a liszttel és a tojással, megsózva összedolgozzuk. Meglisztezett gyúrólapra borítjuk, majd meglisztezett kézzel (ezt a kissé ragacsos tésztát nyújtani nem lehet) kisujjnyi vastagra lapítjuk. Egy 5 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval 12 kis korongot szúrunk ki belőle. Egy serpenyőben, közepesen forró olajban, oldalanként 2,5-3 percig sütjük. A maradékot ugyanígy megsüthetjük, ez a szakács jutalma, amíg a tálalásra kerül a sor.

4. A mártáshoz a gyümölcsöt megmossuk, 30 dekát kis lábasba dobunk belőle. 2 deci vizet öntünk rá, a cukorral meg a borókával 5 percig főzzük. Ezután szőrszitán áttörjük (merülőmixerrel ne próbáljuk, ha csak nem akarjuk újra festeni a falakat), a borral ízesítve újra fölforraljuk. A lisztet 1 deci vízzel simára keverjük, a boros lébe öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. A tűzről levéve a maradék szedret beleszórjuk (ha nagyok, akkor félbevágjuk), a narancs héjával és levével ízesítjük.

5. Tálaláskor minden tányérra 2 töltött combot fektetünk, zsírjával "fényezzük". A forró szedermártással körülöntjük, a burgonyapogácsával körítjük.

A leírásban szereplő Dióval töltött vadkacsacomb szedermártással és burgonyapogácsával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pogácsa, kacsacomb) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.