Trópusi vadkacsamell
Elkészítés módja
1. A fölengedett vadkacsamellet leöblítjük, leszárogatjuk, kicsontozzuk (filézzük), lebőrözzük. A majoránnát, a rozmaringot, a borókát és a gyömbért mozsárban összetörjük, az olajjal összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük. Tálba töltve, jó szorosan lefedve 2 napig érleljük, de aki már nagyon türelmetlen, ezt el is hagyhatja.
2. Az aszalt gyümölcsöket félbe vagy negyedekbe vágjuk, kis lábasba szórjuk, a fahéjat és a szegfűszeget is beledobjuk. A borral és 3 deci vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig puhítjuk. Ezután leszűrjük, levében a leszemezett szőlőt 10 percig főzzük.
3. A lisztet kb. 0,5 deci vízzel simára keverjük, a szőlő levét ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után áttörjük, és az aszalt gyümölcsökkel újra összekeverjük.
4. Közben a kacsamellekről az olajat serpenyőbe töltjük, megforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat is. Oldalanként 3-4 percig sütjük. Lecsöpögtetve fölszeleteljük, a szőlős-gyümölcsös mártással körül-öntjük. Burgonyafánk vagy burgonyakrokett (receptjüket lásd a 406. és a 408. oldalon) illik hozzá köretnek.
Trópusi vadkacsamell recepthez fűződő történet, jótanács
Bármilyen más, frissen sütésre alkalmas vadat elkészíthetünk ugyanígy: szarvaskarajt vagy bélszínt, illetve ugyanezen húsokat őzből és vaddisznóból, fácánmellet stb. Ezenkívül csirkemellet, szűzpecsenyét és bélszínt is süthetünk ugyanígy.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.