Trópusi vadkacsamell

Trópusi vadkacsamell recept
Hozzávalók
•  4 db fagyasztott egyenként kb. 25 dkg-os vadkacsamell
•  1-1 kiskanál majoránna és rozmaring
•  7-8 szem borókabogyó
•  1 mokkáskanál gyömbérpor
•  5 evőkanál olaj
•  10-10 dkg aszalt sárgabarack szilva és füge
•  kis darab fahéj
•  pár szem szegfűszeg
•  1 dl fehérbor
•  25-30 dkg fehér szőlő
•  1 kiskanál finomliszt vagy 1 csapott kiskanál étkezési keményítő

Elkészítés módja

1. A fölengedett vadkacsamellet leöblítjük, leszárogatjuk, kicsontozzuk (filézzük), lebőrözzük. A majoránnát, a rozmaringot, a borókát és a gyömbért mozsárban összetörjük, az olajjal összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük. Tálba töltve, jó szorosan lefedve 2 napig érleljük, de aki már nagyon türelmetlen, ezt el is hagyhatja.

2. Az aszalt gyümölcsöket félbe vagy negyedekbe vágjuk, kis lábasba szórjuk, a fahéjat és a szegfűszeget is beledobjuk. A borral és 3 deci vízzel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon kb. 20 percig puhítjuk. Ezután leszűrjük, levében a leszemezett szőlőt 10 percig főzzük.

3. A lisztet kb. 0,5 deci vízzel simára keverjük, a szőlő levét ezzel sűrítjük, majd 2-3 percnyi forralás után áttörjük, és az aszalt gyümölcsökkel újra összekeverjük.

4. Közben a kacsamellekről az olajat serpenyőbe töltjük, megforrósítjuk, majd belerakjuk a húsokat is. Oldalanként 3-4 percig sütjük. Lecsöpögtetve fölszeleteljük, a szőlős-gyümölcsös mártással körül-öntjük. Burgonyafánk vagy burgonyakrokett (receptjüket lásd a 406. és a 408. oldalon) illik hozzá köretnek.

Trópusi vadkacsamell recepthez fűződő történet, jótanács

Bármilyen más, frissen sütésre alkalmas vadat elkészíthetünk ugyanígy: szarvaskarajt vagy bélszínt, illetve ugyanezen húsokat őzből és vaddisznóból, fácánmellet stb. Ezenkívül csirkemellet, szűzpecsenyét és bélszínt is süthetünk ugyanígy.

A leírásban szereplő Trópusi vadkacsamell recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.