Őzcomb vadasan
Elkészítés módja
1. Az őzhúst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, kicsontozás nélkül minden oldalát serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk.
2. Utána lehetőség szerint kuktában hideg vízzel feltesszük forrni az egész borsokkal és borókabogyókkal. Forrás után kb. 30 percig lassú tűzön főzzük.
3. Közben elkészül a vadas alap. Kacsazsíron megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, hozzátesszük a feldarabolt sárga- és fehérrépákat, a 2 csokor petrezselymet és a fokhagymákat. Fűszerezzük sóval, zsályával, babérlevéllel, kakukkfűvel és rozmaringgal.
4. Felöntjük 4-5 dl főzőlével, amiben a hús főtt, hozzáadunk 1 erőleveskockát és kb. 25-30 perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel összedolgozzuk.
5. A kuktában megfőtt őzhúsról lefejtjük a csontokat, aztán a húst a vadas alaphoz tesszük, összefőzzük 10 perc alatt.
Zsemlegombóccal tálaljuk.
Mi is szeretjük a vadhúst.
A fácán után úgy gondoltuk felhasználjuk az őzhúsokat is a mélyhűtőből, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy bátran nyúljon a vadakhoz, mert nem nehezebb elkészíteni, mint a megszokott csirke-és sertéshúst, viszont az ízélmény összehasonlíthatatlan :)
Jujj a vad a gyengém . Régen volt már otthon vad étel de most rajta leszek. Ugyan erre az ötletemre valami partnert kell szerezni, mivel a feleségem ki nem állhatja. De a baráti körben tuti, hogy lesz.