Őzcomb vadasan

Őzcomb vadasan recept
Hozzávalók
•  1 kg őzcomb
•  2 fej vöröshagyma
•  3 gerezd fokhagyma
•  6 db sárgarépa
•  3 db fehérrépa
•  2 csokor petrezselyem
•  napraforgóolaj
•  1 db erőleveskocka
•  8 dkg kacsazsír
•  2 babérlevél
•  zsálya
•  kakukkfű
•  rozmaring
• 
•  8-10 szem egész fekete bors
•  8-10 szem egész borókabogyó

Elkészítés módja

1. Az őzhúst 4-5 nagyobb darabra vágjuk, kicsontozás nélkül minden oldalát serpenyőben kevés olajon jól megpirítjuk.

2. Utána lehetőség szerint kuktában hideg vízzel feltesszük forrni az egész borsokkal és borókabogyókkal. Forrás után kb. 30 percig lassú tűzön főzzük.

3. Közben elkészül a vadas alap. Kacsazsíron megpároljuk a felkockázott vöröshagymát, hozzátesszük a feldarabolt sárga- és fehérrépákat, a 2 csokor petrezselymet és a fokhagymákat. Fűszerezzük sóval, zsályával, babérlevéllel, kakukkfűvel és rozmaringgal.

4. Felöntjük 4-5 dl főzőlével, amiben a hús főtt, hozzáadunk 1 erőleveskockát és kb. 25-30 perc alatt összefőzzük, majd botmixerrel összedolgozzuk.

5. A kuktában megfőtt őzhúsról lefejtjük a csontokat, aztán a húst a vadas alaphoz tesszük, összefőzzük 10 perc alatt.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

A leírásban szereplő Őzcomb vadasan recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (vadas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Őzcomb vadasan recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #605 2013. 02. 23. 21:39 Válasz

    Mi is szeretjük a vadhúst.

  2. fruzsus
    fruzsus #593 2013. 02. 23. 20:50 Válasz

    A fácán után úgy gondoltuk felhasználjuk az őzhúsokat is a mélyhűtőből, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy bátran nyúljon a vadakhoz, mert nem nehezebb elkészíteni, mint a megszokott csirke-és sertéshúst, viszont az ízélmény összehasonlíthatatlan :)

  3. dugódani
    dugódani #580 2013. 02. 23. 19:46 Válasz

    Jujj a vad a gyengém . Régen volt már otthon vad étel de most rajta leszek. Ugyan erre az ötletemre valami partnert kell szerezni, mivel a feleségem ki nem állhatja. De a baráti körben tuti, hogy lesz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Őzcomb vadasan recept - 3 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #605 2013. 02. 23. 21:39 Válasz

    Mi is szeretjük a vadhúst.

  2. fruzsus
    fruzsus #593 2013. 02. 23. 20:50 Válasz

    A fácán után úgy gondoltuk felhasználjuk az őzhúsokat is a mélyhűtőből, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy bátran nyúljon a vadakhoz, mert nem nehezebb elkészíteni, mint a megszokott csirke-és sertéshúst, viszont az ízélmény összehasonlíthatatlan :)

  3. dugódani
    dugódani #580 2013. 02. 23. 19:46 Válasz

    Jujj a vad a gyengém . Régen volt már otthon vad étel de most rajta leszek. Ugyan erre az ötletemre valami partnert kell szerezni, mivel a feleségem ki nem állhatja. De a baráti körben tuti, hogy lesz.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.