Fácánkakasleves maceszgombóccal

Fácánkakasleves maceszgombóccal recept
Hozzávalók
•  2 közepes fácánkakas (kb. 1.5 kg)
•  1 fej vöröshagyma
•  1 db paradicsom
•  2 db zöldpaprika
•  1 nagy csokor petrezselyem
•  3-4 gerezd fokhagyma
•  4-5 db sárgarépa
•  ½ zeller
•  2 db fehérrépa
•  15 dkg gomba
•  1 babérlevél
•  8-10 szem egész feketebors
•  4 szem egész borókabogyó
•  1 mokkáskanál kurkuma
•  1 mokkáskanál gyömbér
•  1 mokkáskanál zsálya
• 
A maceszgombóchoz:
•  18 dkg szárított pászkalap
•  2 egész tojás
•  1 csokor petrezselyem
• 
•  fekete és fehér bors
•  1 db erőleveskocka

Elkészítés módja

1. A fácánkakasokat annyi hideg vízzel felöntjük egy fazékban, hogy ellepje, beletesszük az egész vöröshagymát, a csokor petrezselymet (cérnával összekötve), a paradicsomot és a paprikákat egészben, a fokhagymagerezdeket és a fűszereket.

2. Az első forralás után a habot leszedjük a tetejéről és további 1 ½ órán keresztül lassú tűzön főzzük.

3. Eközben elkészítjük a maceszgombócokat.

4. A szárított pászka lapok 2/3-át beáztatjuk néhány percre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és összemorzsoljuk.

5. A maradék pászkát apró darává zúzzuk.

6. Mindezeket összekeverjük a két tojással, a felaprózott petrezselyemzölddel, a libazsírral és a fűszerekkel.

7. Állni hagyjuk az így elkészült masszát kb. 20 percig.

8. Vizet forralunk és kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk (kb. háromszorosára dagad a főzéssel).

9. Kb. 2 liter erőleveslében 15-20 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

10. Miután az első forrás után 1 ½ órát főtt a fácánleves, beletesszük a feldarabolt zöldségeket és további 40 percig főzzük.

11. Miután kész, átszűrjük és maceszgombóccal tálalható.

Fácánkakasleves maceszgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Ha a fácánokat saját kezűleg tollazuk és pucoljuk, akkor a toll növekedésével ellentétes irányba, pici csipkedő mozdulatokkal távolítsuk el a tollakat.

Ha maradna tok, szemöldökcsipesszel kozmetikázhatjuk. :)

A leírásban szereplő Fácánkakasleves maceszgombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, maceszgombóc) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Fácánkakasleves maceszgombóccal recept - 16 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #3349 2013. 04. 06. 00:14 Válasz

    Örülök, hogy tetszik! :-) Van vadász az ismeretségi körben, onnan a finom vadhúsok :-)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2635 2013. 03. 25. 10:51 Válasz

    Régebben fagyasztott fácánt vettem,és isteni leves volt belőle.Ma viszont,nagyon drága,ezért már van 2-3 éve,hogy nem vettem.Talán vadászo?, Gyönyörű a levesed,csurog a nyálam!

  3. horniart
    horniart #612 2013. 02. 23. 21:49 Válasz

    Kedves t.variam!
    Természetesen, csak javíthat a levesen! ( a legelterjedtebb változata a libalaves macával! :-) )

  4. t.variam
    t.variam #294 2013. 02. 19. 13:37 Válasz


    Sajnos, nincs fácánom, nem is lesz belátható ideig. Viszont van egy kérdésem: a bele szánt macesz gombócot sima tyúkhúsleveshez is lehet használni?

  5. dugódani
    dugódani #235 2013. 02. 18. 19:33 Válasz

    Karperec ! Egy miatt egyáltalán nem ajánlatos a forró vizes kezelés mert a tollakkal együtt a bőrét is kidobhatod ami azt jelenti, hogy nem valószínű az aranysárga húsleves. De vannak esetek amikor kívánatos, hogy a bőrre nincs szükség akkor inkább szárazon tollastul, bőrrel együtt megnyúzzák.

  6. horniart
    horniart #169 2013. 02. 16. 10:05 Válasz

    :-)
    (azt sajnos nem tudom, csak azt, hogy 2-3 napig lógatni kell a madarat, és nem szereti a forró vizet....)

  7. karperec
    karperec #168 2013. 02. 16. 07:26 Válasz

    tollas a kezed-tollas a kezed...
    miért, tollal nem tudsz írni ?! :)

    (csak hogy mindenki értse -én is - mi baja lesz a kakasnak, ha meglazítod a tollát kis vízzel kopasztás előtt?)

  8. horniart
    horniart #163 2013. 02. 15. 21:45 Válasz

    ott a pont! köszönöm... :-D

  9. fruzsus
    fruzsus #162 2013. 02. 15. 21:43 Válasz

    Kedves Karperec, még mindig tollas a keze, így inkább én írok, hogy ne gépelje el... :)

  10. horniart
    horniart #161 2013. 02. 15. 21:34 Válasz

    Dugódani!:-) sorry.. tollas volt a kezem, kicsit félrebillentyűztem....
    Kedves Kerperec, csak ajánlani tudom, megéri az idejét!!

  11. karperec
    karperec #160 2013. 02. 15. 20:11 Válasz

    Én még ilyet nem ettem, de jól hangzik!

  12. fruzsus
    fruzsus #153 2013. 02. 15. 19:04 Válasz

    Isssteni finom! :)

  13. horniart
    horniart #152 2013. 02. 15. 19:02 Válasz

    Köszönöm Dudódani,bizony-bizony a fácánt tilos előtte leforrázni!

  14. dugódani
    dugódani #151 2013. 02. 15. 19:01 Válasz

    Elnézést nem voltam igazán egyértelmű igazán csak meg erősíteni szerettem volna.

  15. dugódani
    dugódani #147 2013. 02. 15. 18:38 Válasz

    Szeretném megjegyezni, hogy a fácánt kizárólag száraz állapotban kell tollazni !

  16. admin
    admin #145 2013. 02. 15. 17:57 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Fácánkakasleves maceszgombóccal recept - 16 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #3349 2013. 04. 06. 00:14 Válasz

    Örülök, hogy tetszik! :-) Van vadász az ismeretségi körben, onnan a finom vadhúsok :-)

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #2635 2013. 03. 25. 10:51 Válasz

    Régebben fagyasztott fácánt vettem,és isteni leves volt belőle.Ma viszont,nagyon drága,ezért már van 2-3 éve,hogy nem vettem.Talán vadászo?, Gyönyörű a levesed,csurog a nyálam!

  3. horniart
    horniart #612 2013. 02. 23. 21:49 Válasz

    Kedves t.variam!
    Természetesen, csak javíthat a levesen! ( a legelterjedtebb változata a libalaves macával! :-) )

  4. t.variam
    t.variam #294 2013. 02. 19. 13:37 Válasz


    Sajnos, nincs fácánom, nem is lesz belátható ideig. Viszont van egy kérdésem: a bele szánt macesz gombócot sima tyúkhúsleveshez is lehet használni?

  5. dugódani
    dugódani #235 2013. 02. 18. 19:33 Válasz

    Karperec ! Egy miatt egyáltalán nem ajánlatos a forró vizes kezelés mert a tollakkal együtt a bőrét is kidobhatod ami azt jelenti, hogy nem valószínű az aranysárga húsleves. De vannak esetek amikor kívánatos, hogy a bőrre nincs szükség akkor inkább szárazon tollastul, bőrrel együtt megnyúzzák.

  6. horniart
    horniart #169 2013. 02. 16. 10:05 Válasz

    :-)
    (azt sajnos nem tudom, csak azt, hogy 2-3 napig lógatni kell a madarat, és nem szereti a forró vizet....)

  7. karperec
    karperec #168 2013. 02. 16. 07:26 Válasz

    tollas a kezed-tollas a kezed...
    miért, tollal nem tudsz írni ?! :)

    (csak hogy mindenki értse -én is - mi baja lesz a kakasnak, ha meglazítod a tollát kis vízzel kopasztás előtt?)

  8. horniart
    horniart #163 2013. 02. 15. 21:45 Válasz

    ott a pont! köszönöm... :-D

  9. fruzsus
    fruzsus #162 2013. 02. 15. 21:43 Válasz

    Kedves Karperec, még mindig tollas a keze, így inkább én írok, hogy ne gépelje el... :)

  10. horniart
    horniart #161 2013. 02. 15. 21:34 Válasz

    Dugódani!:-) sorry.. tollas volt a kezem, kicsit félrebillentyűztem....
    Kedves Kerperec, csak ajánlani tudom, megéri az idejét!!

  11. karperec
    karperec #160 2013. 02. 15. 20:11 Válasz

    Én még ilyet nem ettem, de jól hangzik!

  12. fruzsus
    fruzsus #153 2013. 02. 15. 19:04 Válasz

    Isssteni finom! :)

  13. horniart
    horniart #152 2013. 02. 15. 19:02 Válasz

    Köszönöm Dudódani,bizony-bizony a fácánt tilos előtte leforrázni!

  14. dugódani
    dugódani #151 2013. 02. 15. 19:01 Válasz

    Elnézést nem voltam igazán egyértelmű igazán csak meg erősíteni szerettem volna.

  15. dugódani
    dugódani #147 2013. 02. 15. 18:38 Válasz

    Szeretném megjegyezni, hogy a fácánt kizárólag száraz állapotban kell tollazni !

  16. admin
    admin #145 2013. 02. 15. 17:57 Válasz

    Üdvözöljük weboldalunkon.
    Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
    Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.