Fácánkakasleves maceszgombóccal
Elkészítés módja
1. A fácánkakasokat annyi hideg vízzel felöntjük egy fazékban, hogy ellepje, beletesszük az egész vöröshagymát, a csokor petrezselymet (cérnával összekötve), a paradicsomot és a paprikákat egészben, a fokhagymagerezdeket és a fűszereket.
2. Az első forralás után a habot leszedjük a tetejéről és további 1 ½ órán keresztül lassú tűzön főzzük.
3. Eközben elkészítjük a maceszgombócokat.
4. A szárított pászka lapok 2/3-át beáztatjuk néhány percre, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és összemorzsoljuk.
5. A maradék pászkát apró darává zúzzuk.
6. Mindezeket összekeverjük a két tojással, a felaprózott petrezselyemzölddel, a libazsírral és a fűszerekkel.
7. Állni hagyjuk az így elkészült masszát kb. 20 percig.
8. Vizet forralunk és kisebb diónyi nagyságú golyókat formálunk (kb. háromszorosára dagad a főzéssel).
9. Kb. 2 liter erőleveslében 15-20 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.
10. Miután az első forrás után 1 ½ órát főtt a fácánleves, beletesszük a feldarabolt zöldségeket és további 40 percig főzzük.
11. Miután kész, átszűrjük és maceszgombóccal tálalható.
Fácánkakasleves maceszgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a fácánokat saját kezűleg tollazuk és pucoljuk, akkor a toll növekedésével ellentétes irányba, pici csipkedő mozdulatokkal távolítsuk el a tollakat.
Ha maradna tok, szemöldökcsipesszel kozmetikázhatjuk. :)
Örülök, hogy tetszik! :-) Van vadász az ismeretségi körben, onnan a finom vadhúsok :-)
Régebben fagyasztott fácánt vettem,és isteni leves volt belőle.Ma viszont,nagyon drága,ezért már van 2-3 éve,hogy nem vettem.Talán vadászo?, Gyönyörű a levesed,csurog a nyálam!
Kedves t.variam!
Természetesen, csak javíthat a levesen! ( a legelterjedtebb változata a libalaves macával! :-) )
Sajnos, nincs fácánom, nem is lesz belátható ideig. Viszont van egy kérdésem: a bele szánt macesz gombócot sima tyúkhúsleveshez is lehet használni?
Karperec ! Egy miatt egyáltalán nem ajánlatos a forró vizes kezelés mert a tollakkal együtt a bőrét is kidobhatod ami azt jelenti, hogy nem valószínű az aranysárga húsleves. De vannak esetek amikor kívánatos, hogy a bőrre nincs szükség akkor inkább szárazon tollastul, bőrrel együtt megnyúzzák.
:-)
(azt sajnos nem tudom, csak azt, hogy 2-3 napig lógatni kell a madarat, és nem szereti a forró vizet....)
tollas a kezed-tollas a kezed...
miért, tollal nem tudsz írni ?! :)
(csak hogy mindenki értse -én is - mi baja lesz a kakasnak, ha meglazítod a tollát kis vízzel kopasztás előtt?)
ott a pont! köszönöm... :-D
Kedves Karperec, még mindig tollas a keze, így inkább én írok, hogy ne gépelje el... :)
Dugódani!:-) sorry.. tollas volt a kezem, kicsit félrebillentyűztem....
Kedves Kerperec, csak ajánlani tudom, megéri az idejét!!
Én még ilyet nem ettem, de jól hangzik!
Isssteni finom! :)
Köszönöm Dudódani,bizony-bizony a fácánt tilos előtte leforrázni!
Elnézést nem voltam igazán egyértelmű igazán csak meg erősíteni szerettem volna.
Szeretném megjegyezni, hogy a fácánt kizárólag száraz állapotban kell tollazni !
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.