Mandarinos fácánmell
Elkészítés módja
1. A fácánmellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük. A csontokból és a bőrből egy kevés sóval kb. 50 perc alatt 0,3 liternyi alaplevet főzünk. A húst vékony csíkokra vágott szalonnával sűrűn megtűzdeljük.
2. Az olajat kissé megforrósítjuk, a fácánmellet körös-körül elősütjük benne. Lecsöpögtetve félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, a hús sütésénél visszamaradó olajban kevergetve enyhén megpirítjuk. A sűrített paradicsommal ízesítjük, az elősütött melleket rárakjuk. A vadalaplevet rászűrjük, a borral fölöntjük. A babérlevéllel, őrölt fehér borssal és kakukkfűvel fűszerezzük (ha friss gyümölcsből készítjük a köretét, akkor jó 1 kiskanálnyi reszelt mandarinhéjat is hozzáadhatunk). Lefödve, kis lángon, a forrástól számított kb.50 percig puhítjuk.
3. Ekkor a pecsenyét kiemeljük, zöldséges levét átszűrjük, egy kicsit át is törhetjük. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a főzőlével fölöntjük, kevergetve mártás sűrűségűre forraljuk, közben a tejszínnel elhabart tojássárgájával dúsítjuk. Utánaízesítjük.
4. Tálaláskor személyenként fél fácánmellet számítunk, amit ízlésesen fölszeletelve tányérra rakunk, mártásával körülöntjük. Burgonyafánkkal és vajon megforrósított mandaringerezdekkel (lehet konzerv is) kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.