Frankfurti leves
Elkészítés módja
1. Egy fazékban az olajon megfuttatjuk a tisztított és felkockázott hagymát, paprikát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel.
2. A kelbimbót beletesszük mosás és tisztítás után és a karikára vágott zöldségeket is.
3. Ha felforrt a levesünk, az ételízesítővel ízesítjük.
4. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és félretesszük.
5. A virslit karikákra vágjuk.
6. Ha megpuhultak a zöldségek, a virslit és a petrezselymet hozzáadjuk és készre főzzük.
Aki szereti tejfölösen, az tálaláskor tegyen a tányérjába és merje rá a forró levest.Frankfurti leves recepthez fűződő történet, jótanács
Egyszerű, gyors, és klasszikus recept.
Én is főztem kelbimbóval is.
Az íze csak nem egyforma a kelkáposztával.
Nagyon finom,ízlésesen tálaltad.
Gratulálok:Edit.
A frankfurti leves nagy kedvenc, kelbimbóval még nem kóstoltam, csak kelkáposztával, de a kép alapján megéri a próbát így is! :)
Nagyon jól néz ki:)