Frankfurti leves

Frankfurti leves recept
Hozzávalók
•  30 dkg kelbimbó
•  3 szál sárgarépa
•  2 szál petrezselyem + a zöldje
•  1 db nagyobb vöröshagyma
•  1 evőkanál fűszerpaprika
•  só ízlés szerint
•  bors ízlés szerint
•  1 evőkanál ételízesítő
•  4 db juhbeles virsli
•  tejföl ízlés szerint
•  3 evőkanál olaj

Elkészítés módja

1. Egy fazékban az olajon megfuttatjuk a tisztított és felkockázott hagymát, paprikát rászórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük 1,5 liter vízzel.

2. A kelbimbót beletesszük mosás és tisztítás után és a karikára vágott zöldségeket is.

3. Ha felforrt a levesünk, az ételízesítővel ízesítjük.

4. A petrezselyemzöldet felaprítjuk és félretesszük.

5. A virslit karikákra vágjuk.

6. Ha megpuhultak a zöldségek, a virslit és a petrezselymet hozzáadjuk és készre főzzük.

Aki szereti tejfölösen, az tálaláskor tegyen a tányérjába és merje rá a forró levest.

Frankfurti leves recepthez fűződő történet, jótanács

Egyszerű, gyors, és klasszikus recept.

A leírásban szereplő Frankfurti leves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (frankfurti leves, leves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Frankfurti leves recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6288 2013. 06. 16. 22:08 Válasz

    Én is főztem kelbimbóval is.
    Az íze csak nem egyforma a kelkáposztával.
    Nagyon finom,ízlésesen tálaltad.
    Gratulálok:Edit.

  2. fruzsus
    fruzsus #6285 2013. 06. 16. 21:12 Válasz

    A frankfurti leves nagy kedvenc, kelbimbóval még nem kóstoltam, csak kelkáposztával, de a kép alapján megéri a próbát így is! :)

  3. Mesyke
    Mesyke #6284 2013. 06. 16. 20:49 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Frankfurti leves recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6288 2013. 06. 16. 22:08 Válasz

    Én is főztem kelbimbóval is.
    Az íze csak nem egyforma a kelkáposztával.
    Nagyon finom,ízlésesen tálaltad.
    Gratulálok:Edit.

  2. fruzsus
    fruzsus #6285 2013. 06. 16. 21:12 Válasz

    A frankfurti leves nagy kedvenc, kelbimbóval még nem kóstoltam, csak kelkáposztával, de a kép alapján megéri a próbát így is! :)

  3. Mesyke
    Mesyke #6284 2013. 06. 16. 20:49 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.