Vörösboros feketeszeder -krémleves
Elkészítés módja
1. A szedret megtisztítjuk, egy lábasba szórjuk, és egy kevés (kb. 3 deci) vizet öntünk rá. Fölforraljuk, majd szőrszitán átpasszírozzuk.
2. A szederpépet bő 0,5 liter vízzel hígítva újra tűzre tesszük. A cukorral ízesítjük, csipetnyit megsózzuk, és teatojásba zárva belerakjuk a szegfűszeget meg a fahéjat is. Nagyjából 10 percig főzzük.
3. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró levesből belemerünk, elkeverjük, így öntjük egyszerre a levesalaphoz. Kevergetve pár percig forraljuk, hogy véletlen se maradjon lisztízű.
4. Hűlni hagyjuk, a tejszínnel, a borral és a brandyvel tesszük teljessé az ízét. Hidegen, forrázott, visszapuhított aszalt gyümölcsökkel tálaljuk, de kerülhet bele gyümölcsbefőtt, cukorban és konyakban pácolt szeder, babapiskóta vagy tejszínhab is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.