Húsgombócos káposztaléleves
Elkészítés módja
1. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, félkarikákra vágjuk, majd egy lábasban, az olajon kevergetve megfuttatjuk. A vizet ráöntjük, enyhén megsózzuk (bár erre később is ráérünk, mert lehet, hogy a káposztalé magában is elég sós!), megborsozzuk, és lefödve 12-15 perc alatt félpuhára főzzük.
2. Közben kolbászhúst készítünk: a darált húst a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, fél kiskanál sóval és 1 csapott mokkáskanál borssal összedolgozzuk. A masszából apró gombócokat formálunk.
3. A káposztalé felét a félpuha zöldséghez adjuk. Amint forr, a húsgombócokat belerakjuk, 12-15 perc alatt megfőzzük. A tejfölt a liszttel és a maradék káposztalével simára keverjük, a levest ezzel ízesítjük-sűrítjük, utánasózzuk, borsozzuk.
4. A tormát megtisztítjuk, lereszeljük, 4 levesestányérban elosztjuk, majd a forró levest rámerjük. Puha házikenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.