Kapros zöldbableves baconos krumpligombóccal

Kapros zöldbableves baconos krumpligombóccal recept
Hozzávalók
A leveshez:
•  50 dkg sárgahüvelyű zöldbab
•  2 db sárgarépa
•  1 db vöröshagyma
•  1 csokor kapor
• 
•  őrölt színes bors
•  2 tk ételízesítő
•  3 dkg vaj
•  1 ek étolaj
•  2 dl tejföl
•  1 ek liszt
•  2 l víz
A baconos krumpligombóc hozzávalói:
•  15 dkg főtt krumpli
•  10 dkg bacon
•  10-15 dkg liszt (amennyit a krumpli felvesz)
• 
•  őrölt fehér bors
•  1 db tojás

Elkészítés módja

1. A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd daraboljuk fel ízlés szerint. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük és daraboljuk fel. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kaprot alaposan mossuk meg, csepegtessük le és szintén vágjuk fel apróra.

2. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

3. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg az apróra vágott kaporral, végül pedig a feldarabolt zöldbabbal.

4. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, majd öntsük fel vízzel és főzzük puhára.

5. A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd 1-2 merőkanál forró levessel.

6. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk a leveshez, majd forraljuk fel újra.

7. A bacont vágjuk fel apróra, majd süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból és hűtsük ki egészen.

8. A krumplit vágjuk fel apró kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, villával törjük össze, majd hűtsük ki egészen.

9. A teljesen kihűlt krumplihoz adjuk hozzá a lisztet, a pirosra sült bacont és egy tojást. Sózzuk, borsozzuk, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze úgy, hogy egy formázható tésztát kapjunk. Amennyiben túl lágy lenne a tészta, adjunk hozzá még lisztet.

10. Ezután nedves kézzel formázzunk diónyi golyókat a tésztából.

11. A készre főtt, forrásban lévő levesbe, óvatosan helyezzük bele a krumpli gombócokat, majd főzzük 5-6 percig, hogy teljesen átfőjenek.

Kapros zöldbableves baconos krumpligombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. A tejfölös-kapros leveshez pedig nagyon jól illik a krumpligombóc a ropogósra sült baconnel.

A leírásban szereplő Kapros zöldbableves baconos krumpligombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, zöldbableves, bableves, krumpligombóc) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.