Medvehagyma-krémleves camemberttel

Elkészítés módja
1. A medvehagyma leveleit a szárról lecsipkedjük, éppen úgy, mint a spenót esetében. A leveleket megmossuk, leszárogatjuk, metéltre vágjuk. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, a medvehagymát rádobjuk, kevergetve 2 perc alatt megfuttatjuk.
2. A levessel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 4-5 percig főzzük. A lisztet a tejszínben simára keverjük, a bort is hozzáöntjük, majd a levesalapot ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd merülőmixerrel „turmixoljuk”, a tejjel krémleves sűrűségűre hígítjuk.
3. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk és egy serpenyőben, a megforrósított olajon megpirítjuk, a vége felé a zúzott fokhagymával fűszerezzük.
4. A sajtot kicsit nagyobb kockákra vágjuk mint a zsemlét, majd levesestányérokba rakjuk, a forró krémlevest rámerjük. A fokhagymás zsemlekockát csak az utolsó pillanatban szórjuk bele, nehogy elázzon.
Remek ízvilága van ennek a levesnek, nagyon jó választás, csak ajánlani tudjuk.
Azt hiszem,hogy nagyon elcsábulok ettől a sok finom levestől,csak győzzem megfőzni,és persze alig várom már,a kóstolást,mert az íze dgondolom fenséges.