Medvehagyma-krémleves camemberttel

Medvehagyma-krémleves camemberttel recept
Hozzávalók
•  1 csokor (25 dkg) medvehagyma
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  kb.6 dl húsleves (leveskockából is főhet)
•  1 evőkanál finomliszt
•  2 dl főzőtejszín vagy tejföl (a legjobb felesben)
•  0.5 dl zamatos fehérbor
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 dl tej
•  1 zsemle
•  2 evőkanál olaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 kis doboz (10 dkg) camembert sajt

Elkészítés módja

1. A medvehagyma leveleit a szárról lecsipkedjük, éppen úgy, mint a spenót esetében. A leveleket megmossuk, leszárogatjuk, metéltre vágjuk. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, a medvehagymát rádobjuk, kevergetve 2 perc alatt megfuttatjuk.

2. A levessel fölöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 4-5 percig főzzük. A lisztet a tejszínben simára keverjük, a bort is hozzáöntjük, majd a levesalapot ezzel sűrítjük, 1-2 percig forraljuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd merülőmixerrel „turmixoljuk”, a tejjel krémleves sűrűségűre hígítjuk.

3. A zsemlét félcentis kockákra vágjuk és egy serpenyőben, a megforrósított olajon megpirítjuk, a vége felé a zúzott fokhagymával fűszerezzük.

4. A sajtot kicsit nagyobb kockákra vágjuk mint a zsemlét, majd levesestányérokba rakjuk, a forró krémlevest rámerjük. A fokhagymás zsemlekockát csak az utolsó pillanatban szórjuk bele, nehogy elázzon.

A leírásban szereplő Medvehagyma-krémleves camemberttel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, medvehagyma krémleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Medvehagyma-krémleves camemberttel recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #4195 2013. 04. 16. 20:05 Válasz

    Remek ízvilága van ennek a levesnek, nagyon jó választás, csak ajánlani tudjuk.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4166 2013. 04. 16. 15:42 Válasz

    Azt hiszem,hogy nagyon elcsábulok ettől a sok finom levestől,csak győzzem megfőzni,és persze alig várom már,a kóstolást,mert az íze dgondolom fenséges.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Medvehagyma-krémleves camemberttel recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #4195 2013. 04. 16. 20:05 Válasz

    Remek ízvilága van ennek a levesnek, nagyon jó választás, csak ajánlani tudjuk.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #4166 2013. 04. 16. 15:42 Válasz

    Azt hiszem,hogy nagyon elcsábulok ettől a sok finom levestől,csak győzzem megfőzni,és persze alig várom már,a kóstolást,mert az íze dgondolom fenséges.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.