Tejszínes, kapros lazacleves

Tejszínes, kapros lazacleves recept
Hozzávalók
•  40 dkg halcsont (halfej -farok)
•  arasznyi póréhagyma
•  1-1 kiskanál egész fekete bors és só
•  5 dkg vaj
•  fél vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál finomliszt
•  2 dl főzőtejszín
•  40 dkg bőr nélküli lazacfilé
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  1 csokor kapor
•  0.5 dl száraz fehérbor
•  pár csepp citromlé
a tálaláshoz:
•  fokhagymás pirítós

Elkészítés módja

1. A halcsontot egy kis fazékba rakjuk, 1,25 liter vizet öntünk rá, a fölszeletelt póréval és az egész borssal fűszerezzük, megsózzuk. Nagy lángon fölforraljuk, keskeny rést hagyva lefödjük, majd kis lángon 45 percig főzzük. Azután leszűrjük, sőt, a csontokról lefőtt halhúst bele is passzírozzuk, ahogy a halászlénél is szokás. 1 liter alaplé lesz belőle, ami akkor jó, ha intenzív az íze.

2. Ezért érdemes év közben a főzésnél megmaradt halcsontot, kagylóhéjat vagy rákpáncélt lefagyasztani, és ilyenkor az alaplébe főzni. A megtisztított vöröshagymát és fokhagymát nagyon finomra aprítjuk, az olvasztott vajon, kis lángon 6-7 perc alatt üvegesre pirítjuk, a liszttel megszórjuk.

3. Fél percnyi pirítás után – kicsit sem szabad megpirulnia – a halalaplével és a tejszínnel fölöntjük. Kevergetve felforraljuk, majd hozzáadjuk az 1,5 centis kockákra vágott bőr nélküli lazacot.

4. Az ételízesítőt és a borsot beleszórjuk, a fölaprított kaporral fűszerezzük. Kis lángon 5 percig főzzük,

a borral pikánsra ízesítjük, ha kell utánasózzuk, fűszerezzük. Fokhagymás pirítóssal kínáljuk.

A leírásban szereplő Tejszínes, kapros lazacleves recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, lazac recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.