Bográcsos pacal csülökkel

Bográcsos pacal csülökkel recept
Hozzávalók
•  1 kg tisztított pacal
•  1 kg csülök (csonttal kb. 1.2 kg)
•  4 evőkanál zsír
•  6 gerezd fokhagyma
•  10 szem egész fekete bors
•  2 db paprika
•  2 db paradicsom
•  3 fej vöröshagyma
•  1 evőkanál pirospaprika
•  1 evőkanál piros arany
•  1 mokkáskanál fekete bors
•  1 mokkáskanál morzsolt majoránna
•  4 db babérlevél
•  kevés só

Elkészítés módja

1. A tisztított pacalt hideg vízben feltesszük főni 5 szem fekete borssal, 1 gerezd fokhagymával és 1 babérlevéllel.

2. Miután felforrt, leszűrjük és félretesszük.

3. Közben a csontos csülköt is feltesszük főni (a legjobb, ha kuktában) hideg vízben, egy babérlevéllel, egy gerezd fokhagymával és 5 szem fekete borssal.

4. Miután felforrt, takarékon még kb. 20 percig főzzük.

5. Ha kész, kiszedjük a kuktából, megvárjuk amíg kihűl és nagyobb darabokra vágjuk, a csontját kiszedjük.

6. A bográcsban nekilátunk zsíron a hagyma párolásához.

7. Miután már üvegesedni kezd, hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük kb. 0,5 liter vízzel és ugyanannyival a füstölt csülökléből.

8. Ezután beletesszük az előfőzött pacalt, 4 gerezd fokhagymát, a zöldpaprikákat és paradicsomokat.

9. Kb. 0,5 óra múltán hozzátesszük a feldarabolt csülköt, 2 babérlevelet, az őrölt borsot, piros aranyat, majoránnát.

10. Felöntjük még vízzel és ugyanannyi füstölt lével, hogy ellepje.

11. Bográcsban, nyílt tűzön kb. 4-5 órán keresztül főzzük, közben figyeljünk, hogy ha elforr a vízmennyiség, akkor pótoljuk fele vízzel, fele füstölt lével.

12. Mivel a csülök is elég sós és felhasználjuk a főzőlevét, ezért nem feltétlenül kell sózni, de ízlés szerint egy keveset elbír.

13. Kenyérrel vagy csuszatésztával tálaljuk.

A leírásban szereplő Bográcsos pacal csülökkel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pacal) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Bográcsos pacal csülökkel recept - 4 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #4740 2013. 04. 30. 11:23 Válasz

    :-)

  2. karperec
    karperec #4706 2013. 04. 29. 19:30 Válasz

    Ahogy van, úgy! Főleg bográcsban... Nyammm!!!

  3. horniart
    horniart #4652 2013. 04. 28. 20:47 Válasz

    A csülökpörkölt is isteni...Megértem! :-)

  4. manócska
    manócska #4637 2013. 04. 28. 19:28 Válasz

    Pacal nélkül még meg is enném.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Bográcsos pacal csülökkel recept - 4 hozzászólás

  1. horniart
    horniart #4740 2013. 04. 30. 11:23 Válasz

    :-)

  2. karperec
    karperec #4706 2013. 04. 29. 19:30 Válasz

    Ahogy van, úgy! Főleg bográcsban... Nyammm!!!

  3. horniart
    horniart #4652 2013. 04. 28. 20:47 Válasz

    A csülökpörkölt is isteni...Megértem! :-)

  4. manócska
    manócska #4637 2013. 04. 28. 19:28 Válasz

    Pacal nélkül még meg is enném.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.