Ricottával töltött, baconos cukkinitekercs
Elkészítés módja
1. A cukkinit megmossuk, hámozóval vagy késsel vékony szeletekre szeljük.
2. A ricottát összekeverjük a fűszerekkel és a tejföllel, hogy krémes állagú legyen.
3. A cukkiniszeletekre először egy-egy bacont helyezünk, majd vékony rétegben rákenjük a fűszeres ricottakrémet.
4. Feltekerjük és fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét sütés közben.
5. Sütőlappal kibélelt tepsire helyezzük a kész tekercseket, majd olívaolajjal vékonyan megkenjük a külső felületüket.
6. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12-15 percig sütjük.
Ricottával töltött, baconos cukkinitekercs recepthez fűződő történet, jótanács
A sütőből frissen kivéve is finom, de kihűlve is remek előétel, vendégváró falatka.
Köszönöm :)
Nagyon gusztusos!